Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑTζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 50 γυναίκες

Tζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 50 γυναίκες

Τζιχαντιστές φέρονται να απήγαγαν περίπου 50 γυναίκες στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο που μαστίζεται από εξέγερση, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 40 γυναίκες απήχθησαν περίπου δώδεκα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αρμπίντα την Πέμπτη και περίπου 20 άλλες απήχθησαν την Παρασκευή στα βόρεια της πόλης, με κάποιες να καταφέρνουν να διαφύγουν, ανέφεραν οι πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι γυναίκες μαζεύτηκαν για να πάνε να μαζέψουν φύλλα και άγρια ​​φρούτα από το δάσος γιατί δεν έχει μείνει τίποτα να φάνε», είπε ένας από τους κατοίκους, προσθέτοντας ότι είχαν φύγει με τα καρότσια τους την Πέμπτη.

“Το απόγευμα της Πέμπτης, όταν δεν επέστρεψαν, σκεφτήκαμε ότι τα καρότσια τους είχαν πρόβλημα. Αλλά τρεις επιζούσες επέστρεψαν για να μας πουν τι συνέβη”, είπε ένας άλλος κάτοικος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη μέρα, οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της Arbinda, συνελήφθησαν με τη σειρά τους περίπου 20 γυναίκες που δεν ενημερώθηκαν για την πρώτη απαγωγή.

«Και στις δύο ομάδες, κάποιες γυναίκες κατάφεραν να διαφύγουν και επέστρεψαν στο χωριό με τα πόδια», πρόσθεσε ο κάτοικος. «Πιστεύουμε ότι οι απαγωγείς τις μετέφεραν στις βάσεις τους».

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που επιβεβαίωσαν τις απαγωγές, ο στρατός και οι πολιτικοί βοηθοί του έχουν πραγματοποιήσει ανεπιτυχείς έρευνες στην περιοχή.

Η κοινότητα Αρμπίντα βρίσκεται στην περιοχή Σαχέλ της βόρειας Μπουρκίνα Φάσο, μια περιοχή υπό αποκλεισμό από ομάδες τζιχαντιστών και με περιορισμένες προμήθειες τροφίμων.

Μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η Μπουρκίνα Φάσο παλεύει με την εξέγερση των τζιχαντιστών από το 2015.

Χιλιάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί και περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Δυσαρεστημένοι αξιωματικοί του στρατού πραγματοποίησαν δύο πραξικοπήματα φέτος σε ένδειξη οργής για την αποτυχία αναχαίτισης της εξέγερσης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης