Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΒοήθεια για τους σεισμοπαθείς στον Δήμο Αγίου Αθανασίου παραμένει αδιάθετη

Βοήθεια για τους σεισμοπαθείς στον Δήμο Αγίου Αθανασίου παραμένει αδιάθετη

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Στοιβαγμένο σε χώρο του ΣΚΕ του Δήμου Αγίου Αθανασίου παραμένει εδώ και πολλές μέρες ολόκληρο φορτίο προμηθειών και άλλου υλικού που μαζεύτηκαν από τους δημότες Αγίου Αθανασίου στα πλαίσια της εκστρατείας που είχε εξαγγείλει το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα Κύπρου,  με σκοπό να αποσταλούν στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρία.

Πρόκειται για 200 και πλέον μεγάλα κιβώτια με παιδικές τροφές, ζυμαρικά, όσπρια και άλλα τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν κυριολεκτικά μπλοκάρει αίθουσες και διαδρόμους του παιδοκομικού σταθμού του Δήμου που εκτός των άλλων, δημιουργούν και πρόβλημα στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία της μονάδας.

Η συγκέντρωση όλου αυτού του υλικού ολοκληρώθηκε πριν από 15 και πλέον μέρες αλλά κανένας αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε για την παραλαβή του. Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον Δήμο για την παραλαβή του, δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Limassol Today - Dav
dav

Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι υπήρξε πρόβλημα συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών και ότι δεν υπήρχε χώρος στο λιμάνι. Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε διαβεβαίωση στον Δήμο ότι θα περνούσε φορτηγό της Εθνικής Φρουράς για να παραλάβει το φορτίο και να το μεταφέρει στο λιμάνι για να σταλεί στον προορισμό του, κάτι όμως που ακόμα δεν έγινε.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της συγκέντρωσης όλου του υλικού και των τροφίμων,  λειτουργοί του Δήμου υπό την επίβλεψη και την βοήθεια του ίδιου του Δημάρχου Αγίου Αθανασίου, Μαρίνου Κυριάκου,  έγινε διαχωρισμός κατά είδος μέσα σε κιβώτια τα οποία σφραγίστηκαν με τις σχετικές ενδείξεις για το τι περιέχει το καθένα, ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία. Ήταν δηλαδή έτοιμα και χρειαζόταν μόνο η μεταφορά τους στο λιμάνι για να φύγουν για τον προορισμό τους.

«Αφού δεν μπορούσαν να διεκπεραιώσουν την μεταφορά θα έπρεπε να μας πουν να αναλάβουμε εμείς και να μας υποδείξουν που να πάρουμε αυτή την βοήθεια και θα το κάναμε» μας ανέφερε ο Δήμαρχος έντονα ενοχλημένος από την έλλειψη οργάνωσης και την αδιαφορία των κρατικών αρμοδίων.

Η παρατεταμένη παραμονή του φορτίου της ανθρωπιστικής βοήθειας στον χώρο του παιδοκομικού σταθμού, δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα, αναφέρει ο κ. Κυριάκου επισημαίνοντας ότι ήδη «η Πυροσβεστική μας έχει υποδείξει ότι θα πρέπει να μετακινηθούν τα κιβώτια και να απελευθερωθούν οι χώροι για λόγους ασφάλειας και των παιδιών και του προσωπικού».

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης