Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΥπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Μακαριότατος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι προτιμότερο τα παιδιά να ενημερώνονται και να προστατεύουν τους εαυτούς τους

Υπέρ της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, τάγχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, έπειτα από συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι ένας τρόπος για την προστασία των παιδιών από επικίνδυνες καταστάσεις και εκμετάλλευση.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Μακαριότατος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι προτιμότερο τα παιδιά να ενημερώνονται και να προστατεύουν τους εαυτούς τους, παρά να αφήνονται στην άγνοια. Το θέμα, όπως είπε, θα τεθεί στην επόμενη Ιερά Σύνοδο η οποία αναμένεται να λάβει θέση σχετικά με το θέμα. Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, πείσθηκε ότι το μάθημα θα λειτουργήσει υποβοηθητικά, για να ενημερωθούν σωστά τα παιδιά και με λιγότερους κινδύνους.

Παρά τις αντίθετες απόψεις ορισμένων μελών της Εκκλησίας και μοναχών, που μάλιστα εκφράστηκαν δημοσίως, ο Αρχιεπίσκοπος προτρέπει να μην παρασυρόμαστε από ακραίες απόψεις και να παρέχουμε στα παιδιά τις γνώσεις που χρειάζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Η θέση αυτή έφερε αντιδράσεις, ωστόσο ο Μακαριότατος εμμένει, ότι η προστασία των παιδιών είναι προτεραιότητα και πρέπει να υπερισχύει των συντηρητικών απόψεων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η αντίθεση της Μονής Τροοδιτίσσης και άλλων φορέων προς τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, επιμένοντας στην ανάγκη για χριστιανική αγωγή αντί της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης