Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΥπόθεση ξυλοδαρμού στη Λάρνακα: "Το έκανες επειδή είμαι μαύρη και είσαι λευκός"

Υπόθεση ξυλοδαρμού στη Λάρνακα: “Το έκανες επειδή είμαι μαύρη και είσαι λευκός”

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα ο Ελληνοκύπριος 43 ετών κάτοικος Λάρνακας για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό 29χρονης γυναίκας αφρικανικής καταγωγής την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας.

Το δικαστήριο είχε ορίσει την σημερινή ημερομηνία για να απαντήσει ο 43χρονος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στην αίθουσα του δικαστηρίου η παραπονούμενη σηκώθηκε από την θέση της κινήθηκε προς το μέρος του κατηγορούμενου τον άρπαξε από τον λαιμό και κουνούσε το δάκτυλο της στο μάγουλο του. Η παραπονούμενη απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο του έλεγε στην αγγλική γλώσσα το έκανες επειδή είμαι μαύρη και είσαι άσπρος. Παρενέβη η αστυνομία και η παραπονούμενη έπεσε μόνη της στο έδαφος και έκλαιγε με λυγμούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δέχθηκε επίθεση κατά την είσοδο του στην αίθουσα και είπε πως θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα διακοπής της διαδικασίας λόγω κατάχρησης και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος να τύχει δίκαιης δίκης όπως ανέφερε.

Η κατηγορούσα αρχή έφερε ένσταση με τον συνήγορο υπεράσπισης να αναφέρει πως θα διαβουλευθεί με την κατηγορούσα αρχή.

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στης 5 Αυγούστου για αγορεύσεις και τοποθετήσεις σε σχέση με το προδικαστικό ζήτημα που ήγειρε η υπεράσπιση.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε ελεύθερος και ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι: τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και να παρουσιάζεται 1 φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες εκ των οποίων οι 4 αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κατηγορείται επίσης για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη για δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν πολίτες για να συμπαρασταθούν στην γυναίκα.

Powered byLimassol Today - Epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης