Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMY100 χρόνια Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

100 χρόνια Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό εθνικών συνδέσμων πλοιοκτητών σε παγκόσμια βάση, στους εορτασμούς για τα 100 Χρόνια από την ίδρυση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping - ICS), που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 22-23 Ιουνίου, στο Λονδίνο.

Το Επιμελητήριο είναι περήφανο μέλος του ICS για 29 χρόνια, όπου εκπροσωπεί ενεργά την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Προωθεί τις θέσεις της Κύπρου σε όλες τις επιτροπές χάραξης πολιτικής του ICS, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ συμβάλλει το σημαντικό έργο του ICS το οποίο εκπροσωπεί την πλοιοκτητική κοινότητα σε φορείς όπως ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organisation – IMO).

Οι εορτασμοί περιλάμβαναν επίσημο δείπνο, ακολουθούμενο την επόμενη μέρα από το Συνέδριο “Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Ναυτιλίας”, φέρνοντας κοντά τους φορείς λήψης αποφάσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας για να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον πράσινο μετασχηματισμό της Ναυτιλίας.

Το Επιμελητήριο συγχαίρει το ICS για το ιστορικό αυτό επίτευγμα, καθιστώντας τον Οργανισμό πρωτοστάτη στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Βιομηχανίας για μια ολόκληρη εκατονταετία, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο επιρροής σε όλα τα τεχνικά, νομικά και άλλα θέματα πολιτικής που αφορούν τη Ναυτιλία. Επιπλέον, δεσμεύεται να συνεχίσει την ενεργό συμμετοχή του στο ICS και με την έμπειρη ομάδα του να συμβάλλει στην αποστολή του ICS για ένα βιώσιμο και ακόμη πιο λαμπρό μέλλον για τη διεθνή Ναυτιλία.

Συγχρόνως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος του ICS, κ. Θέμης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Θωμάς Α. Καζάκος, εκπροσώπησαν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ICS, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, εξετάζοντας μεγάλο αριθμό σημαντικών κανονιστικών και πολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν την διεθνή Ναυτιλία. Κατά τη Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Θέμης Παπαδόπουλος, ο οποίος ενώ συνεχίζει να εκτελεί καθήκοντα Αντιπροέδρου, επανεκλέγηκε για άλλη μια θητεία ως ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ICS.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης