Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΠαραπάνω από €370 εκατ. ως το 2024 σε αναπτυξιακά έργα της υπαίθρου

Παραπάνω από €370 εκατ. ως το 2024 σε αναπτυξιακά έργα της υπαίθρου

Η αναζωογόνηση των περιοχών της υπαίθρου, ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που να επιτρέπουν την προσέλκυση νέων οικογενειών, επενδυτών και επιχειρηματιών για μόνιμη διαβίωση και επαγγελματική δραστηριοποίηση, είναι στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την επίτευξη του οποίου υιοθετήθηκε για πρώτη φορά η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, στη ετήσια χοροεσπερίδα της Κοινότητας Αληθινού.

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι η στρατηγική της Κυβέρνησης έχει ως στόχο την στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου και την αναγέννηση της ορεινής Κύπρου.

«Το προϋπολογιζόμενο ποσό για την τριετία 2022-2024 για αναπτυξιακά έργα σε κοινότητες της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών ξεπερνά τα €370 εκατομμύρια, ποσό αυξημένο κατά €125 εκατομμύρια σε σύγκριση με την τριετία 2019-2021. Σημαντικά έργα οδικού δικτύου που αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών Κοινοτήτων συνολικού ύψους €350 εκατομμυρίων μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης προς όφελος της ανάπτυξης των περιοχών αυτών».

Επιπρόσθετα, πρόσθεσε, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στις ορεινές περιοχές, το Υπουργείο Μεταφορών συνδράμει με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, εκεί και όπου ζητείται, για την δημιουργία έργων υποδομής για επιπρόσθετη ενίσχυση των πυροσβεστικών και αστυνομικών σταθμών.

Επίσης, συνέχισε, σε συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ήδη εκπονείται συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική, με τριπλασιασμό των δαπανών για το 2022, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για αναζωογόνηση της κυπριακής υπαίθρου και των ορεινών περιοχών. Παρά τις όποιες δυσκολίες και τις οικονομικές επιπτώσεις, προσέθεσε, που προκάλεσαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία, η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να στηρίξει την ιδιοκατοίκηση στις ορεινές περιοχές και την ύπαιθρο, και συγκεκριμένα των νεαρών ζευγαριών και των νέων οικογενειών με στόχο την αναγέννηση της υπαίθρου.

Για την κοινότητα Αληθινού, ο κ. Καρούσος είπε ότι ο κύριος δρόμος που την διασχίζει έχει βελτιωθεί παλαιότερα και έχουν επενδυθεί οι τοίχοι αντιστήριξης με πέτρα της περιοχής στο πλαίσιο του έργου. Φέτος έχει γίνει κατασκευή πεζοδρομίου μήκους 50 μ. και κατασκευή καπέλων σε υφιστάμενα τοιχαράκια μήκους 200 μ. με δαπάνη €20.000 περίπου και το 2020 κατασκευάστηκε πλατό κόστους €20.000, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό της Κοινότητας για διαμόρφωση τμήματος του παλαιότερου δρόμου που παρακάμφθηκε, έχει δοθεί έγκριση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων σύμφωνα με τα σχέδια που υπέβαλε η Κοινότητα, σημείωσε.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης