Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMY60 χρόνια ΕΒΕΛ

60 χρόνια ΕΒΕΛ

Με αναμνηστικό γραμματόσημο η αναγνώριση της 60χρονης δράσης και προσφοράς του ΕΒΕΛ

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Ελάχιστη αναγνώριση του συνεχούς και πολύμορφου έργου που επιτελεί το Εμπορικό κι Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού και τη σημαντικής προσφορά του στα οικονομικά δρώμενα της επαρχίας και γενικότερα της Κύπρου, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναμνηστικό γραμματόσημο, με την ευκαιρία και των 60χρονων του ΕΒΕΛ.

Μιλώντας σε ειδική τελετή που έγινε στα γραφεία του ΕΒΕΛ για την παρουσίαση του γραμματοσήμου (που κυκλοφορεί σε 55.000 τεμάχια και με ονομαστική αξία 50 σεντ), ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση του γραμματοσήμου, ως μια απόδειξη της αναγνώρισης και της στήριξης του πολυεπίπεδου και σημαντικού έργου του ΕΒΕΛ συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην συνέχιση της πολύτιμης δράσης και προσφοράς  που επιτελεί στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

Αναφερόμενος στην πολύχρονη και πολυποίκιλη δράση και προσφορά του ΕΒΕΛ, ο Υπουργός επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε σε όλη τη πορεία του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής της Λεμεσού και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

Το ΕΒΕΛ, όπως υπέδειξε ο κ. Καρούσος, πρωτοστατούσε με στοχευμένες εισηγήσεις και παρεμβάσεις για την ανάκαμψη και την στήριξη των μελών του κάθε φορά που η οικονομία του τόπου υφίστατο πλήγμα από μεγάλες κρίσεις, υποδεικνύοντας ότι μεγάλα έργα και υποδομές που έγιναν στην Λεμεσό, όπως το λιμάνι, το ΤΕΠΑΚ και οικοδομική ανάπτυξη που γνώρισε η πόλη, υλοποιήθηκαν με την καθοριστική συμβολή του Επιμελητηρίου.

Στην δική του ομιλία,  ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, επισημαίνοντας ότι  «η Λεμεσός αποτελεί την κινητήρια δύναμη της κυπριακής οικονομίας, με τα μέλη μας να είναι παρόντα σε όλους ουσιαστικά τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως το εμπόριο, η μεταποιητική βιομηχανία, η οικοδομική βιομηχανία, τα χρηματοπιστωτικά, οι συμβουλευτικές, επαγγελματικές και άλλες υπηρεσίες, η ναυτιλία και ο τουρισμός» εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γραμματόσημο αντιπροσωπεύει την οικονομική Λεμεσό και τους τομείς δραστηριοποίησης των μελών του Επιμελητηρίου.

Πρόγραμμα για σειρά επετειακών εκδηλώσεων

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του που η πολιτεία αναγνωρίζοντας την προφορά του Επιμελητηρίου στα οικονομικά δρώμενα της Λεμεσού και γενικότερα της Κύπρου εξέδωσε το αναμνηστικό γραμματόσημο, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Ανδρέας Τσουλόφτας, ανέφερε στο Limassol today ότι το Επιμελητήριο προγραμματίζεται σειρά και άλλων εκδηλώσεων για τα 60χρονα του.

Ειδικότερα, όπως μας είπε, θα γίνει μια πανηγυρική εκδήλωση-δεξίωση προς τιμή όλων των ΜΜΕ για την αδιάληπτη συνεργασία τους με το ΕΒΕΛ όπου θα αναλυθεί και στις λεπτομέρειες του το έργο που επιτελεί το ΕΒΕΛ και θα ακολουθήσει άλλη μεγάλη εκδήλωση στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία θα τιμηθούν στελέχη και άλλες προσωπικότητες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν συμπορευτεί προσφέροντας όλα αυτά τα χρόνια στο Επιμελητήριο.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα είναι έτοιμο και το αναμνηστικό δίγλωσσο Λεύκωμα του ΕΒΕΛ στο οποίο θα καταγράφεται με φωτογραφικό και άλλο υλικό η ιστορία, η δράση και η πορεία του Επιμελητηρίου από την ημέρα ίδρυσης του μέχρι σήμερα.

Μια άλλη πρωτοβουλία του ΕΒΕΛ για τα 60χρονα του, είναι η δημιουργία ενός επετειακού εμβλήματος το οποίο θα προσφερθεί με προσωπικές επισκέψεις στα 700 και πλέον μέλη του Επιμελητηρίου.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης