Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΑύξηση στο λιανικό εμπόριο

Αύξηση στο λιανικό εμπόριο

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Μάιο 2022 κατά 23,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τις 141,5 μονάδες (2015=100), σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Κατά τον ίδιο, μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 12,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε τις 131,3 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 12,9% και ο δείκτης όγκου αύξηση 3,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.

Αναλυτικότερα, ως προς την αξία, η μεγαλύτερη αύξηση τον Μάιο φέτος σημειώθηκε στο λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, με 55,1%. Ακολουθεί το λιανικό εμπόριο Ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κουρτινών, χαλιών, βιβλίων, γραφικής ύλης, αθλητικού εξοπλισμόού, παιγνιδιών, φυτών, ρολογιών, κοσμημάτων, κ.ά., με 36,3% και το εμπόριο υφασμάτων, ενδυμάτων, υποδημάτων, με 24,3%.

Ως προς τον όγκο συναλλαγών, η μεγαλύτερη αύξηση τον Μάιο φέτος καταγράφηκε στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κουρτινών, χαλιών, βιβλίων, γραφικής ύλης, αθλητικού εξοπλισμόού, παιγνιδιών, φυτών, ρολογιών, κοσμημάτων, κ.ά., με 23,4%, ακολουθεί το εμπόριο υφασμάτων, ενδυμάτων, υποδημάτων, με 20,2% και τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός των καυσίμων οχημάτων), με 14,5%. Ο όγκος του λιανικού εμπορίου καυσίμων αυξήθηκε κατά 11,4%.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης