Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΑισιόδοξος ενόψει της αξιολόγησης από τον Moody’s δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

Αισιόδοξος ενόψει της αξιολόγησης από τον Moody’s δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

Αισιοδοξία για αναβάθμιση του κυπριακού αξιόχρεου στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ενόψει της προγραμματισμένης πράξης αξιολόγησης από τον διεθνή οίκο που είναι ορισμένη στις 29 Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεραυνός είπε ότι κλιμάκιο του οίκου βρίσκεται στην Κύπρο για συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές.

Ο κ. Κεραυνός είπε ότι συναντήθηκε με το κλιμάκιο χθες το πρωί και συμπλήρωσε ότι «είχαμε μια σε βάθος συζήτηση διαφόρων πτυχών».

Ειδικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών ότι τον οίκο απασχολούν διάφορες πτυχές της οικονομικής μας πολιτικής, όπως το πόσον υπάρχει πρόθεση συνέχισης των οριζόντιων μέτρων στήριξης, την συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου, το ποιες θα είναι πολιτικές το επόμενο διάστημα «για να συνεχίσουμε να έχουμε μια βιώσιμη οικονομία και για να διατηρήσουμε τα πλεονάσματα τα οποία είναι αναγκαία για να ικανοποιήσουμε τα δημοσιονομικά πλαίσια και απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το τέλος του 2026».

«Ήταν μία σε βάθος συζήτηση και παραμένω αισιόδοξος», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αυτός είναι ο μόνος από τους τέσσερις διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους που διατηρεί την μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου στην κατηγορία σκουπίδια, εδώ και 12 χρόνια εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης. Σημειώνεται η οι τρεις οίκοι S&P, Fitch DBRS Mornignstar αναβάθμισαν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα το 2018, με τις αξιολογήσεις τους να βρίσκονται δύο βαθμίδες ψηλότερες από τον Moody΄s, ο οποίος στην τελευταία πράξη αξιολόγησης τον Αύγουστο του 2022 προέβη σε επιβεβαίωση του κυπριακού αξιόχρεου στο Ba1, αναθέτοντας θετική προοπτική.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης