Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΑπαισιόδοξος για κατάληξη σε συμφωνία για την ΑΤΑ ο Υπ. Εργασίας

Απαισιόδοξος για κατάληξη σε συμφωνία για την ΑΤΑ ο Υπ. Εργασίας

Απαισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ μέσω της διαμεσολαβητικής του προσπάθειας, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος, μετά τη συνάντησή του με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, στο Υπουργείο.

Σημειώνοντας ότι μεσούσης μιας διαμεσολαβητικής προσπάθειας δεν είναι σκόπιμο να γίνονται δηλώσεις, ανέφερε ότι αναμένει την κοινή συνάντηση εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 10πμ.

«Ολοκλήρωσα τη συνάντησή μου με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Έχω ακούσει τις απόψεις τους. Θα έχω κάποιες κατ’ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος και θα αναμένω τη συνάντηση της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, όπου θα έχω και τις τελικές τοποθετήσεις, τόσο των εργοδοτικών οργανώσεων, όσο και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να αξιολογήσω την κατάσταση και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις», είπε.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο έχει μετακινηθεί η εργοδοτική πλευρά από τη στάση της για κατάργηση της ΑΤΑ. Επανέλαβε, όμως, ότι δεν είναι αισιόδοξος για την κατάληξη της διαμεσολαβητικής του προσπάθειας.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, στο 100%, από το 50% που είναι σήμερα, ενώ, από την πλευρά τους, οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν την κατάργηση του θεσμού.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης