Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSBacardi: Ίδια ποιότητα και γεύση - λιγότερο πλαστικό!

Bacardi: Ίδια ποιότητα και γεύση – λιγότερο πλαστικό!

Η Bacardi αφαιρεί την πλαστική βαλβίδα ασφαλείας από όλες τις φιάλες ως ένα ακόμη βήμα προς ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Η Bacardi, η μεγάλη εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών που διαθέτει στην κυπριακή αγορά τα διάσημα και πολύ δημοφιλή σήματα Bacardi, Grey Goose, Bombay Sapphire, Dewars, Martini και Patrón, μεταξύ άλλων, ανακοινώνει σήμερα με περηφάνεια και αίσθημα ευθύνης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει να αφαιρεί την πλαστική βαλβίδα ασφαλείας από τις φιάλες των προϊόντων της, ως ένα σημαντικό βήμα στην επιδίωξή της να είναι η πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία αλκοολούχων ποτών.

Εδώ και χρόνια η Bacardi, έχοντας δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι σωστό για τον πλανήτη, έχει θέσει μια σειρά από στόχους βιωσιμότητας, ευθυγραμμισμένους με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι, ήδη προμηθεύεται το 100% του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή του Bacardi rum και όλα τα βότανα για το Bombay Sapphire gin από βιώσιμες καλλιέργειες, χρησιμοποιεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό (έως και 100% στο Bacardi, στο Bombay Sapphire και στο Martini) ανανεώσιμη αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια στην παραγωγή, επανασχεδιάζει τις φιάλες και τις συσκευασίες της ώστε να απαιτούνται λιγότερες και πάντα ανακυκλώσιμες ή και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και δημιουργεί παντού συστήματα zero waste, μειώνοντας ταυτόχρονα όσο γίνεται την κατανάλωση νερού.

Ο πιο φιλόδοξος στόχος της Bacardi είναι, όμως, η εταιρεία να έχει απαλλαγεί 100% από το πλαστικό έως το 2030.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουν επανεξεταστεί με προσοχή όλοι οι τρόποι με τους οποίους η Bacardi χρησιμοποιεί επί του παρόντος το πλαστικό και έτσι εντοπίστηκε η μεγάλη ευκαιρία να αφαιρεθεί η γνωστή «πλαστική βαλβίδα ασφαλείας» (που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών στην Κύπρο) από τις φιάλες της.

Η Bacardi, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την αφαίρεση της πλαστικής βαλβίδας ασφαλείας από τις φιάλες Martini και Bacardi και έως το 2025 δεσμεύεται ότι θα την έχει αφαιρέσει και από τις υπόλοιπες φιάλες του χαρτοφυλακίου της, διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει ακριβώς την ίδια ποιότητα και γεύση από όλες τις μάρκες της.

Τέλος, η Bacardi, ως μια οικογενειακή επιχείρηση που ανέκαθεν εστίαζε μακροπρόθεσμα, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι σωστό για τον πλανήτη, τους πελάτες και τους καταναλωτές της, διευρύνοντας τις προσπάθειες προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Limassol Today - Image 1 22

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης