Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΔωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για γυναικεία πράσινη επιχειρηματικότητα

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για γυναικεία πράσινη επιχειρηματικότητα

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για γυναικεία πράσινη επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο τέλη Μαρτίου διοργανώνει το ευρωπαϊκό έργο Greenworal.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι το ευρωπαϊκό έργο Greenworal υλοποιείται στην Κύπρο από το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+.

Το πρόγραμμα «έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ενδυνάμωση γυναικών της υπαίθρου, εξοπλίζοντάς τες με νέες δεξιότητες ψηφιακής και πράσινης επιχειρηματικότητας για την προώθηση επιχειρηματικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων που είναι επωφελείς για το φυσικό περιβάλλον και με οικονομική κερδοφορία για εκείνες».

Αυτό, προστίθεται, «θα μπορεί να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη βελτίωση της ζωής του πληθυσμού στις περιοχές τους, συμβάλλοντας στη διόρθωση των ανισορροπιών μεταξύ ανδρών και γυναικών στις επιχειρήσεις, καθώς και στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της χρήσης των φυσικών πόρων και της διατήρησης του εισοδήματος στην ύπαιθρο».

Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό έχει δημιουργηθεί σε τέσσερις καίριους τομείς που μελετήθηκαν και κρίθηκαν ότι είναι οι πλέον απαραίτητοι για τον σκοπό αυτό. Οι τομείς αυτοί είναι ψηφιακές δεξιότητες, βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, πράσινη επιχειρηματικότητα και μαλακές δεξιότητες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εκπαίδευση θα γίνει  από προσεκτικά επιλεγμένους/ες εκπαιδευτές/τριες που εκτός του θέματος τους, γνωρίζουν πολύ καλά τις προσεγγίσεις για την ενδυνάμωση γυναικών και ειδικά αυτών της υπαίθρου. Η εκπαίδευση θα γίνεται με σύγχρονους και ασύγχρονους τρόπους και μεθοδολογίες έτσι ώστε να ακολουθεί τον προσωπικό ρυθμό της κάθε εκπαιδευόμενης από πλευράς διαθέσιμου χρόνου αλλά και κατανόησης.

Μετά την εκπαίδευση, συνεχίζει η ανακοίνωση «θα ακολουθήσει στήριξη των εκπαιδευόμενων γυναικών από επιλεγμένους/ες μέντορες με σκοπό να τις υποστηρίξουν στην ανάπτυξη της ιδέας τους».

Τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου από άλλες χώρες Ισπανία, Λετονία και Ιρλανδία,  θα στηρίξουν τις εκπαιδευόμενες, ενώ οι καλύτερες ιδέες θα παρουσιαστούν σε διαγωνισμό και θα βραβευτούν, σημειώνεται.

Οι εκπαιδεύσεις υπολογίζεται να αρχίσουν την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 40 ωρών, 2 φορές την βδομάδα, (διά ζώσης και εξ αποστάσεως) και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις συμμετοχής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης