Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Συμβουλές τι να προσέξετε

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Συμβουλές τι να προσέξετε

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για το τι να προσέξουν κατά τις θερινές εκπτώσεις δίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταναλωτές πριν από την αγορά πρέπει να κάνουν έρευνα για το προϊόν που τους ενδιαφέρει.

«Το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και χαμηλότερη τελική τιμή. Κριτήριο για την αγορά να είναι η τελική τιμή της αγοράς και όχι το ποσοστό έκπτωσης. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής είναι υποχρεωτική. Ο πωλητής όμως διατηρεί το δικαίωμα να αναγράφει μόνο το ποσοστό έκπτωσης, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό και σαφές από τον απλό καταναλωτή», σημειώνεται.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι είναι δυνατό στα προϊόντα των εκπτώσεων να αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές.

«Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη θα έχουν το ίδιο ποσοστό έκπτωσης. Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει η επιχείρηση. Ζητάτε απόδειξη αγοράς και φυλάξτε την, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει, τέλος, ότι σε περίπτωση που ο καταναλωτής αντιληφθεί ότι δυνατό να υπάρχουν παραπλανητικές πληροφορίες ή παραβάσεις της Nομοθεσίας για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή, μπορεί να αποταθεί στην Αρμόδια Αρχή που είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, τηλέφωνο 1429 ή στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο 22516112.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης