Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΕνεργειακά αυτόνομες οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό

Ενεργειακά αυτόνομες οι νέες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Βασιλικό

Ενεργειακά αυτόνομες θα είναι οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό, σύμφωνα με την εταιρεία. Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η  ΕΚΟ Κύπρου, μέλος της HELLENiQ ENERGY, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ηγείται των εξελίξεων και τηρώντας την δέσμευσή της για μετεγκατάσταση από την Λάρνακα, δημιούργησε μέσα σε 18 μήνες, μια υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση στο Βασιλικό τηρώντας τα αυστηρότερα και τα πιο σύγχρονα πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επένδυση άγγιξε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου.

“Μέσω της νέας εγκατάστασης εφαρμόζονται συνέργειες και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υφιστάμενων υποδομών προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολο αλλά και του Κύπριου καταναλωτή”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΚΟ Κύπρου επενδύοντας στην τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, θα τοποθετήσει στην εγκατάσταση, συστοιχία φωτοβολταϊκών συλλεκτών που σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας θα μπορούν να καλύπτουν κατά 90% την τρέχουσα κατανάλωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό και θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της μονάδας καθιστώντας την μια από τις ελάχιστες ενεργειακά αυτόνομες μονάδες ανάλογου μεγέθους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, ανέφερε ότι “πολύ σύντομα η εγκατάσταση αυτή, θα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη, αφού συνδυάζοντας ένα σύστημα φωτοβολταικών και αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες θα εξασφαλίζουμε μειωμένη εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έως και 90%, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό μας αποτύπωμα”.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης