Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΕξαγοράστηκε το 46% του MyMall από Ισραηλίτες (σχέδια επέκτασης)

Εξαγοράστηκε το 46% του MyMall από Ισραηλίτες (σχέδια επέκτασης)

Προχώρησε η διαδικασία πώλησης του 46% του μετοχικού κεφαλαίου του mall της Λεμεσού σε ισραηλινή κοινοπραξία, η οποία αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων. Συγκεκριμένα, ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού βρέθηκε η κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την απόκτηση του My Mall Limassol από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments, μέσω της Limassol Mall Ltd.

Η διοίκηση του MYMALL Limassol ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης, μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του εμπορικού κέντρου, σε δύο μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς με επιχειρηματική δραστηριοποίηση σε ακίνητα και εμπορικά κέντρα.

Με την εξέλιξη αυτήν εγκαινιάζεται ένα νέο κεφαλαίο για το MYMALL Limassol, το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού που έχει ταυτιστεί με τη μοναδική εμπειρία αγορών και την ψυχαγωγία.

Επέκταση του εμπορικού κέντρου

Στις πρωταρχικές προθέσεις των νέων επενδυτών περιλαμβάνεται η επέκταση του εμπορικού κέντρου, η οποία θα επιτρέψει τη στέγαση περισσότερων καταστημάτων, εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας, κυπριακών και διεθνών συμφερόντων.Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανακαίνιση που θα ξεκινήσει σύντομα, θα αναβαθμίσει και θα εξελίξει περαιτέρω την εμπειρία αγορών και ψυχαγωγίας του MYMALL Limassol. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στα σχέδια ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου περιλαμβάνεται και η αναβάθμισή του σε έναν προορισμό φιλικό προς το περιβάλλον, γεγονός που θα συμβάλει έμπρακτα στη συνολική προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας για υλοποίηση της πράσινης συμφωνίας.

Στο πηδάλιο Χατζημιτσής και Bitterman

Στο πηδάλιο της διοίκησης του MYMALL Limassol παραμένει ο Κύπριος συνιδιοκτήτης και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΥΛΕ, Ανδρέας Χατζημιτσής και ο επί εδώ και τέσσερα χρόνια Γενικός Διευθυντής, Tomer Bitterman.

Οι πολύ θετικές εξελίξεις που επηρεάζουν το MYMALL Limassol θα δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, θα δώσουν την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερες κυπριακές και ξένες επιχειρήσεις στον χώρο του εμπορίου να έχουν παρουσία στη Λεμεσό και στην ευρύτερη περιοχή, και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Βασική πεποίθηση των νέων επενδυτών είναι ότι η ευρύτερη περιοχή θα αναπτυχθεί σημαντικά, τόσο με την επέκταση και ανακαίνιση του MYMALL Limassol όσο κα με τις σημαντικές αναπτύξεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί όπως το City Of Dreams, το Sunset Gardens, το Limassol Greens, καθώς και μια ποικιλία γραμμικών και άλλων πάρκων.

Limassol Today - Mymall 2

Ποια είναι η Dorsel

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΑ, η Dorsel (B.A.Z.) Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Είναι εταιρεία ακινήτων, η οποία δραστηριοποιείται στον εντοπισμό και την αγορά περιουσιακών στοιχείων με απόδοση, καθώς και στην έναρξη και ανάπτυξη έργων στον τομέα των ακινήτων με απόδοση σε βιομηχανικά πάρκα. Αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ και είναι μέρος του Ομίλου Synel.

Ο Όμιλος Synel είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους οργανωτικής πληροφορικής του Ισραήλ που παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού και υλικού για την διαχείριση του εργατικού δυναμικού σε οργανισμούς ενώ παρέχει επίσης εκπαίδευση και επαγγελματικές και τεχνολογικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα payroll controller και εργατικού δικαίου που βοηθούν τους εργοδότες και τα στελέχη να χειρίζονται κρίσιμα οργανωτικά ζητήματα αποτελεσματικά, οικονομικά και κερδοφόρα.
 

Ποια είναι η Ari Real-Estate (Arena) Investments

Η Ari Real-Estate (Arena) Investments είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Επενδύει και διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία με απόδοση στο Ισραήλ και αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ.

Limassol Today - Mymall1


Η Limassol Mall

Η Limassol Mall Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Έχει συσταθεί από κοινού από την Dorsel (B.A.Z.) Ltd και την Ari Real-Estate (Arena) Investments για τους σκοπούς της προτεινόμενης πράξης. Δεν έχει καμία άλλη δραστηριότητα στην Δημοκρατία ή στο εξωτερικό.

Το My Mall Limassol

Το My Mall Limassol είναι η επιχείρηση και η ακίνητη περιουσία του ομώνυμου εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα εμπορικό κέντρο που είναι χτισμένο σε ένα σύμπλεγμα 4 τεμαχίων και αποτελείται από τις ακόλουθες τέσσερις Κυπριακές εταιρείες. Η Tiffany Investments Ltd και η Pearland Investments Ltd είναι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το MyMall, η AML Malls Holding Ltd είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει το 100% της Tiffany και η MIM Services Ltd είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το MyMall.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης