Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΓνωρίζεις ότι το κλιματιστικό σου είναι αντλία θερμότητας;

Γνωρίζεις ότι το κλιματιστικό σου είναι αντλία θερμότητας;

Τα κλιματιστικά είναι αντλίες θερμότητας. Πώς τα συστήματα κλιματισμού μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων (πετρέλαιο, υγραέριο) αυτό το χειμώνα;

Εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την προσφορά και την τιμολόγηση των συμβατικών καυσίμων, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζήτησαν τρόπους να μειώσουν τη ζήτηση τους κατά 15% τον φετινό χειμώνα. Μέρος της λύσης βρίσκεται σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, όπως η χρήση συστημάτων κλιματισμού που υπάρχουν ήδη σήμερα διαθέσιμα. Στην πραγματικότητα, ένα σύστημα κλιματισμού είναι μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα, ικανή να θερμαίνει τα κτίρια με πολύ αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Στην περίπτωση ενός κτιρίου 600 m², η χρήση του συστήματος κλιματισμού ως αντλία θερμότητας αέρα-αέρα για θέρμανση, μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση έως και 112.880 kWh φυσικού αερίου (8300kg), ή αντίστοιχα, πετρελαίου (9478 kg), και στη μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 25%.

Παρόλο που και οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία τους, με τους πολύ ψηλούς βαθμούς απόδοσης που δίνουν, σε συνδυασμό με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, μπορούν να βοηθήσουν σε εξοικονόμηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας.

Γιατί είναι τόσο αποδοτική μια αντλία θερμότητας;

Limassol Today - Αντλία θερμότητας θέρμανση σπίτι

Μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα διαθέτει εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Όταν λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης, η εσωτερική μονάδα αντλεί θερμότητα από το εσωτερικό και τη μεταφέρει στην εξωτερική μονάδα, η οποία απορρίπτει τη θερμότητα προς τα έξω. Ωστόσο, η λειτουργία μπορεί να αντιστραφεί για θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας θερμότητα που αντλείται από την εξωτερική μονάδα. Ακόμη και σε εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ κάτω από 0°C, μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα θα εξακολουθεί να παρέχει αποτελεσματικά θέρμανση.

Μια αντλία θερμότητας είναι έως και τέσσερις φορές πιο αποδοτική από ένα σύστημα πετρελαίου, καθώς τα τρία τέταρτα της ενέργειας που χρησιμοποιείται για θέρμανση προέρχεται δωρεάν από τον εξωτερικό αέρα, ενώ καταναλώνει μόνο το ένα τέταρτο στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Περαιτέρω μείωση της χρήσης ενέργειας

Εάν ένα κτίριο έχει ήδη εγκατεστημένη αντλία θερμότητας, μπορεί να βελτιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που θα μειώσουν περαιτέρω το λογαριασμό ενέργειας. Τα ευφυή συστήματα cloud, όπως το Daikin Cloud Service, παρέχουν στους χρήστες τους πρόσβαση σε εργαλεία που όχι μόνο εντοπίζουν υπερβολική χρήση ενέργειας σε μέρη του κτιρίου τους, αλλά και τους επιτρέπουν να ενεργούν γρήγορα και να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται για να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αποδοτικότητα των συστημάτων τους.

Limassol Today - Αντλία θερμότητας κλιματιστικό ηλεκτρισμός

Η Daikin, πρωτοπόρος στην πορεία για τον βιώσιμο μετασχηματισμό στην αγορά HVAC

Ως η κορυφαία εταιρεία κατασκευής αντλιών θερμότητας, η Daikin υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή ενεργειακή μετάβαση με τις διάφορες λύσεις αντλιών θερμότητας που αναπτύχθηκαν και κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Με το Περιβαλλοντικό της Όραμα 2050, η Daikin στοχεύει να γίνει εταιρεία ουδέτερου άνθρακα (carbon neutral) σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής αξίας (value chain) και σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων και λύσεων που προσφέρει, έως το 2050. Με ένα δίκτυο τοπικά εκπαιδευμένων ειδικών, η εταιρεία θα βοηθήσει τους πελάτες της να απαλλάξουν τα κτίρια από τη χρήση άνθρακα και να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, στο https://www.daikin.eu/en_us/press-releases/your-ac-is-a-heat-pump.html

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης