Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΗ EuropaDonna Κύπρου διαχρονικά δίπλα στους πολίτες για σωστή ενημέρωση

Η EuropaDonna Κύπρου διαχρονικά δίπλα στους πολίτες για σωστή ενημέρωση

Η Europa Donna Κύπρου, στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης και διαφώτισης του κοινού για θέματα καρκίνου του μαστού, αλλά και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των ασθενών, επιθυμεί να αναφέρει τα πιο κάτω:

  1. Στην Κύπρο, λειτουργεί Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Πληθυσμιακού Ελέγχου για Έγκαιρη Ανίχνευση Καρκίνου του Μαστού. Το Πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στις αρμοδιότητες και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας, έχει πρόσφατα επεκταθεί καλύπτοντας γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, για δωρεάν μαστογραφία κάθε δύο έτη. Το Πρόγραμμα συμβαδίζει απόλυτα με τις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα, τα οποία υιοθετεί πλήρως τόσο η Europa Donna Κύπρου (Μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Europa Donna) όσο και η Εθνική Επιτροπή Καρκίνου Κύπρου.
  2. Σε όλο το γυναικείο πληθυσμό, συστήνεται περιοδική αυτοεξέταση των μαστών. Σε περίπτωση εντοπισμού οποιασδήποτε ασυνήθιστης αλλαγής στους μαστούς, συστήνεται η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής από εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού ή από άλλους εξειδικευμένους ιατρούς για το μαστό.
  3. Οι γυναίκες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, όπως αυτές με γονιδιακή επιβάρυνση, οικογενειακό ιστορικό, κ.ά., θα πρέπει να απευθύνονται σε εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού ή σε άλλους εξειδικευμένους ιατρούς για το μαστό, για περαιτέρω διερεύνηση.     
Η Europa Donna Κύπρου, διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του για παροχή σωστής ενημέρωσης και καθοδήγησης σε σχέση με τα πιο πάνω.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης