Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΗ ΕΚΑ συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Οδό Ελευθερίας

Η ΕΚΑ συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Οδό Ελευθερίας

Στην καρδιά της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην ιστορική εμπορική οδό Ελευθερίας, τον τελευταίο αιώνα έχουν αλλάξει πολλά. Κάποτε έσφυζε από ζωή, μετά μια παράξενη ησυχία αντικατέστησε την άλλοτε πολύβουη εμπορική γειτονιά. Τα τελευταία χρόνια αποκτά και πάλι τη χαμένη της αίγλη, με τα λογής μαγαζιά που δραστηριοποιούνται και της δίνουν ξανά ζωή. Κάτι όμως δεν έχει αλλάξει εδώ και σχεδόν 8 δεκαετίες, υπενθυμίζοντας μας ότι κάποιοι πρέπει να παραμένουν στις θέσεις τους για να φυλάνε τον τόπο και να εξελίσσονται σε σήμα κατατεθέν. Όταν μιλάμε λοιπόν για την οδό Ελευθερίας στη Λεμεσό, το μυαλό μας συνειρμικά πάει στην επιτυχημένη οικογειακή επιχείρηση ΕΚΑ και στα γραφεία της, τα οποία λειτουργούν αδιάλειπτα στον ίδιο χώρο εδώ και 76 χρόνια. Μια επιχείρηση, της οποίας οι δραστηριότητες έχουν επεκταθεί και έχουν ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού.

Μια πορεία 8 δεκαετιών

1946: Ο γεωπόνος Μιχάλης Θ. Λοϊζίδης και άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες της εποχής, ίδρυσαν στη Λεμεσό το συνεταιρισμό που ονόμασαν Engineering Commercial Association (ECA). Αρχικό πεδίο δραστηριότητας ήταν τα οικοδομικά υλικά όπως, χάλυβας, ξυλεία, τσιμέντο, σωλήνες.

1960: H εταιρεία επεκτάθηκε στα είδη υγιεινής και αργότερα στα κεραμικά πλακίδια, γεγονός που την έκανε γνωστή ανά το παγκύπριο.  

1970: Η εταιρεία δημιούργησε συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης μάρκες προϊόντων, όπως Jacuzzi, Klafs, Porcelanosa, Gardenia, Iris, Mirage, Buchtal, Inda Fantini, Cielo, Bisazza, Antonio Lupi, κ.α.

1980: Η εταιρεία επεκτάθηκε με τη δημιουργία του Τεχνικού Τμήματος, αντιπροσωπεύοντας τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα των συγκολλητικών, αδιάβροχων υλικών, στεγανωτικών, και εξειδικευμένων δομικών υλικών, και κατέκτησε την πρωτιά στον κλάδο.

1991-92: Ο όμιλος εταιρειών ΕΚΑ επεκτάθηκε στην Ελλάδα, ιδρύοντας την ΕΚΑ EΛΛΑΣ Α.Ε. Παράλληλα διεύρυνε τις εργασίες στον τομέα των λύσεων γραφείων και τεχνικών λύσεων.

2004: To 2004 o όμιλος επεκτάθηκε στα ΗΑΕ με δύο εταιρείες, την EKA Building Systems LLC και την EKA Theming Company LLC.

Οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ΕΚΑ

Στον Όμιλο καταγράφεται μια αλυσίδα διαδοχής τεσσάρων γενεών. Τέσσερις γενιές με κοινό όραμα, στόχους και ισχυρούς δεσμούς, κάθε μια από τις οποίες κατέθετε αέρα ανανέωσης, ταλέντο και πρωτοπόρες ιδέες, αφοσίωση και όρεξη για δουλειά, οδηγώντας την εταιρεία σε μια αδιάκοπη πορεία εξέλιξης και προόδου. Γύρω από τη ραχοκοκκαλιά της ΕΚΑ, μια μεγάλη ομάδα από αφοσιωμένους εργαζόμενους και συνεργάτες οι οποίοι μέσα από τα χρόνια ξεπέρασαν τους στενούς επαγγελματικούς δεσμούς, αναπτύσσοντας με την οικογένεια της ΕΚΑ σχέσεις ζωής.

Η σχέση με τους πελάτες και οι στιγμές χαλάρωσης

Στην ΕΚΑόποιος πελάτης εισέρχεται ως άγνωστος πρέπει να φεύγει ως γνωστός. Στο εργασιακό περιβάλλον του ομίλου αυτός είναι ένας άγραφος νόμος, τον οποίο όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να ακολουθούν ως συνέχεια της παρακαταθήκης που άφησαν οι δημιουργοί της επιχείρησης. Οι ηγέτες της ΕΚΑ έχουν ως φιλοσοφία και πεποίθηση ότι το χαμόγελο, το χιούμορ και οι στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, όχι μόνο δεν πλήττουν τον επαγγελματισμό και την παραγωγικότητα αλλά ίσα-ίσα διασφαλίζουν τη χρυσή ισορροπία στη ζωή. Γι’ αυτό στην ΕΚΑ, τα πάρτι των Χριστουγέννων, του Πάσχα και ειδικά του Καρναβαλιού, έχουν καταστεί θεσμός. Επιστέγασμα εξάλλου αυτής της φιλοσοφίας είναι και το Louis Work-café, που λειτουργεί στο χώρο της εταιρείας και το οποίο ονομάστηκε προς τιμήν του δεύτερου διάδοχου του Ομίλου, Λούη Λοϊζίδη.

Η ιστορία συνεχίζεται

76 χρόνια μετά και 4 γενεές αργότερα ο όμιλος ΕΚΑ συνεχίζει να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εξελίσσεται διακρώς. Μοιάζει ως να δανείστηκε την ενέργεια από την ονομασία της οδού Ελευθερίας, στην οποία παραμένει πιστή τόσα χρόνια, και να τη μετέφερε εντός του κτιρίου, διατηρώντας το πνεύμα παιδιών, εγγονιών και δισέγγονων ελεύθερο να δημιουργεί.

Οι δραστηριότητες σήμερα

Ο Όμιλος Εταιρειών ΕΚΑ σήμερα είναι ευρέως γνωστός για την προμήθεια και εγκατάσταση δομικών υλικών και συστημάτων εξειδικευμένων κατασκευών, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, για έργα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Ο Όμιλος εμπορεύεται μια πληθώρα υλικών όπως: κεραμικά πλακίδια, ξύλινες πόρτες και παράθυρα, παρκέ, είδη υγιεινής, αξεσουάρ, SPA, σάουνες, πισίνες, εξωτερικά δάπεδα, λύσεις συστημάτων γραφείου, όπως υπερυψωμένα δάπεδα, ενδοδαπέδιο κλιματισμό, διαχωριστικά, και έπιπλα γραφείου. Η ΕΚΑ αντιπροσωπεύει τα κορυφαία εμπορικά σήματα στη βιομηχανία, όπως Porcelanosa Group, Antonio Lupi, Bisazza, Zucchetti,Buchtal, Mirage, Kronos, Gardenia Orchidea, Versace, Iris Ceramica, Mipa, Inda, Cielo, Fantini,Jaccuzzi, Klafs, Steelcase, Laticrete, και πολλά άλλα.

Ένα showroom στην οθόνη του κάθε πελάτη

Στον εκθεσιακό χώρο στην Οδό Ελευθερίας, ο επισκέπτης δεν χρειάζεται να μαντέψει πώς θα ταιριάζουν τα προϊόντα που του αρέσουν στο δικό του χώρο, καθώς έχουν διαμορφωθεί αρκετές προτάσεις που βοηθούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη να βρει αυτό που χρειάζεται. Για όσους επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους μέσω διαδυκτίου, στη σελίδα https://ekagroup.com/el/ μπορούν να μεταφερθούν νοερά επί τόπου, διαμέσου της τρισδιάστατης απεικόνισης του εκθεσιακού χώρου.

Limassol Today - Eka Showroom Out Limassoltoday

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης