Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYBUSINESS NEWSΚύπρος ιχθυόεσσα-αλιεία και ιχθυοφαγία στην Κύπρο: Βιβλίο από την Blue Island

Κύπρος ιχθυόεσσα-αλιεία και ιχθυοφαγία στην Κύπρο: Βιβλίο από την Blue Island

Tη συναρπαστική ιστορία της αλιείας και της ιχθυοφαγίας στην Κύπρο από τη 10η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τις μέρες μας, μεταφέρει το βιβλίο με τίτλο : «ΚΥΠΡΟΣ ΙΧΘΥΟΕΣΣΑ: ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΦΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Λεμεσό.

Η ξεχωριστή και πρωτοποριακή αυτή έκδοση ανήκει στις ψαραγορές Blue Island οι οποίες έκαναν τη σχετική παρουσίαση χθες, στο εστιατόριο “Πυξίδα”. .

Το βιβλίο παραθέτει αρκετά ιστορικά στοιχεία και τεκμήρια και μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το θαλάσσιο περιβάλλον της Κύπρου και τα χαρακτηριστικά του, μέσα από αναλυτικές περιγραφές για τα κυριότερα είδη ψαριών και θαλασσινών που ζουν στα νερά των κυπριακών θαλασσών.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Blue Island Plc κ. Σταύρος Κρεμμός έδωσε συγχαρητήρια στη συγγραφέα του βιβλίου κα Φλωρεντία Κυθραιώτου, αναγνωρίζοντας τον πλούτο και τη γνώση που έφερε στην επιφάνεια η ενδελεχής έρευνά της, σχολιάζοντας ότι αναμφίβολα πρόκειται για μια ολοκληρωμένη έκδοση που θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μελετητών και σπουδαστών. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, το περιεχόμενο και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που κατατίθενται στο βιβλίο αποδεικνύουν μετά βεβαιότητας ότι η μακραίωνη ιστορία της αλιείας και της ιχθυοφαγίας στην Κύπρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης ταυτότητας και του πολιτισμού του νησιού μας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι νιώθει περήφανος που η εταιρεία Blue Island Plc συνέβαλε αποφασιστικά και στήριξε με πάθος από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια έκδοσης αυτού του πολύτιμου βιβλίου. Ακόμα ο κ. Κρεμμός υπογράμμισε ότι η εταιρία Blue Island Plc διαχρονικά είναι πάντοτε δίπλα σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη και έτσι ακριβώς θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται και στο μέλλον.

Στην ομιλία του ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Ζαλούμης σημείωσε ότι η οικογένεια της Blue Island Plc, πέραν των επιχειρηματικών της πλάνων, στοχεύει στην καθιέρωση της κουλτούρας και βιωμάτων τόσο της αλιείας όσο και της ιχθυοφαγίας. Ειδικότερα ως προς την ιχθυοφαγία, το βιβλίο αναδεικνύει και τη γαστρονομική πλευρά της κυπριακής παράδοσης συμπεριλαμβάνοντας στα περιεχόμενά του και 19 συνταγές της θαλασσινής κυπριακής κουζίνας. Πρόκειται για μια έκδοση, καθώς σχολίασε, που εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια της εταιρείας για την προώθηση νέων καταναλωτικών συνηθειών, που δίνουν έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά και άρα σε μία πιο υγιεινή διατροφή για όλους μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια εντάσσεται με επιτυχία και η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου που σκοπό έχει τη διάδοση νέων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών στους συμπατριώτες μας. Κλείνοντας, ο κ. Ζαλούμης έδωσε την υπόσχεση ότι η Blue Island Plc θα συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη προς όφελος της πατρίδας μας, της Κύπρου της Ιχθυόεσσας.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι οι εταιρεία Blue Island Plc στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη της θαλάσσιας συνείδησης, αποφάσισε να δωρίσει 2.000 βιβλία «ΚΥΠΡΟΣ ΙΧΘΥΟΕΣΣΑ: ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΦΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» στο Υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες των βιβλιοθηκών όλων των σχολικών μονάδων της Κύπρου, 120 βιβλία στο Τμήμα Αλιείας και άλλα 300 βιβλία σε επαγγελματικούς συνδέσμους που ασχολούνται με τη θάλασσα.

Limassol Today - Nic 5350

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης