Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΔεν αποκλείει να γίνουν εξαγγελίες για ανακούφιση πολιτών ο ΠτΔ

Δεν αποκλείει να γίνουν εξαγγελίες για ανακούφιση πολιτών ο ΠτΔ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εξαγγελίες νέων μέτρων για ανακούφιση των πολιτών ακόμα και την επόμενη εβδομάδα που θα βρίσκεται Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα την ευαισθησία του για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και την μεγάλη ευθύνη που έχει για την καλή διαχείριση των οικονομικών της χώρας.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την άφιξή του σήμερα στην ετήσια συνάντηση της PwC Κύπρου, στη Λεμεσό.

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται για τις αυξήσεις σε προϊόντα και καύσιμα και αν προτίθεται να λάβει μέτρα για ανακούφιση των πολιτών ανέφερε ότι «το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, πρώτα και πάνω από όλα εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «έχω και την ευθύνη, και ως Κυβέρνηση έχουμε την ευθύνη της σωστής διαχείρισης των οικονομικών δεδομένων της χώρας μας».

Όταν βρίσκεσαι είτε στην αντιπολίτευση είτε δεν είσαι στη θέση που πρέπει καθημερινά να διαχειρίζεσαι τέτοια δεδομένα, μπορείς πολύ εύκολα να ανακοινώνεις μέτρα, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «έχουμε, ήδη, λάβει συγκεκριμένα μέτρα, και αξιολογούμε καθημερινά τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, και δεν αποκλείω τις οποιεσδήποτε εξαγγελίες εάν και εφόσον διαπιστώσουμε ότι από τη μια, ναι, υπάρχει η ανάγκη και το βλέπω, αλλά την ίδια στιγμή (έχουμε) τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας και έχουμε ευθύνη εμείς να δούμε και πώς εξελίσσονται τα πράγματα και ύστερα από τρεις μήνες και ύστερα από έξι μήνες».

Γενικότερα, σημείωσε, «αναφέρω ότι ως Κυβέρνηση, το έχω αναφέρει πολλές φορές και προεκλογικά, δεν είμαι θιασώτης των οριζόντιων μέτρων, αλλά θιασώτης πιο στοχευμένων μέτρων για εκείνους τους συμπατριώτες μας που αντιμετωπίζουν – γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε ότι υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν – περισσότερα προβλήματα».

Ναι, είπε, «έχουμε λοιπόν ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, το παρακολουθούμε και το αξιολογούμε καθημερινά».

«Ακόμη και την ερχόμενη βδομάδα που θα είμαι στη Νέα Υόρκη, είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα με απασχολούν, θα είμαι σε συνεχή επαφή και με την Κύπρο, θα έχω και εκεί σημαντικές επαφές σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας και ναι, δεν αποκλείω να γίνουν εξαγγελίες», πρόσθεσε.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι τιμές καυσίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε δει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν σε αυτή τη χώρα, η μη καλή διαχείριση των οικονομικών πού μας οδήγησε».

Πρόσθεσε ότι δεν νομίζω κανένας, ακόμη και τα κόμματα, κανείς, «και πολύ περισσότερο ο κυπριακός λαός – γιατί στον κυπριακό λαό, στην κυπριακή κοινωνία είμαι υπόλογος – δεν θέλουν να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους συνθήκες που μας οδήγησαν λανθασμένες οικονομικές πολιτικές».

«Η δική μου ευαισθησία είναι πολύ μεγαλύτερη, είμαι σε μια θέση ευθύνης και αντιλαμβάνομαι απόλυτα, είμαι σε επαφή καθημερινά με την κοινωνία», είπε.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, «έχω και τεράστια ευθύνη για τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας και να βλέπω και τις εξελίξεις που έρχονται».

Ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι «για πρώτη φορά η Κυβέρνηση σε λίγες μέρες θα υποβάλει στη Βουλή τον πρώτο προϋπολογισμό. Είναι ένας προϋπολογισμός, ο οποίος, ακριβώς, λαμβάνει υπόψη αυτά τα δεδομένα».

Είναι ένας πλεονασματικός προϋπολογισμός που έχει στο επίκεντρο των πολιτικών που προτείνονται τον άνθρωπο, είπε. «Και θα το δείτε και θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε», ανέφερε.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης