Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMY"Εκτοξεύονται" Bitcoin και Ethereum! Στα 3 τρις δολάρια η αξία της αγοράς...

“Εκτοξεύονται” Bitcoin και Ethereum! Στα 3 τρις δολάρια η αξία της αγοράς crypto

Με “τρελή” άνοδο μπαίνουν σε αυτή την εβδομάδα τα κρυπτονομίσματα. Το ράλι στο οποίο επιδίδονται Bitcoin-πλησιάζε το ρεκόρ που σημείωσε τον Οκτώβριο και Ethereum-σκαρφαλώνει σε ιστορικά υψηλό επίπεδο βρήκαν την αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων να σπάζει το φράγμα των 3 τρις δολαρίων, η οποία μάλιστα τριπλασιάστηκε σε σχέση με τα τέλη του 2020.

Η άνοδος αυτή έρχεται να επβιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις περί ενός “κλίματος αισιοδοξίας” που επικρατεί γύρω από το μέλλον του DeFi (Decentralized Finance), της αποκεντρωμένης πλέον χρηματοοικονομικής.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin με τη νέα αλματώδη άνοδό του έφτασε στην αξία των $66.170, πλησιάζοντας σε οριακό σημείο το ιστορικό ρεκόρ των $67.106,50 που σημείωσε στις 20 Οκτωβρίου, ενώ το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στην αξία των $4.768,07. Ενδεικτικά, τα δύο κρυπτονομίσματα καταγράφουν άνοδο της τάξης του 59% το Ethereum και 51% το Bitcoin. Ειδικοί αναλυτές μέσω εκτιμήσεών τους αναφέρουν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου το Bitcoin να σπάσει το φράγμα των $70.000.

Πέραν τον δύο “κυρίαρχων” κρυπτονομισμάτων, ακόμα ένα γεγονός που καταγράφεται και αποδεικνύει την ορμή που κυριεύει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, είναι η άνοδος του Binance Coin και του Solana (3ο και 4ο κρυπτονόμισμα στον κόσμο) κατά 20% μόλις σε διάστημα επτά ημερών.

Το νέο αυτό ράλι των crypto είναι το αποτέλεσμα της έντονης αύξησης στο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά κρυπτονομισμάτων, που προκλήθηκε μετά την εισαγωγή του πρώτου ETF (Exchange-traded fund) συνδεδεμένου σε Bitcoin στις ΗΠΑ, αλλά και τις συχνές παρεμβάσεις του Elon Musk υπέρ των κρυπτονομισμάτων, που συνηθίζουν κατά καιρούς να απογειώνουν ή να καταποντίζουν τα ψηφιακά νομίσματα.

Ωστόσο, οι ειδικοί υπενθυμίζουν τακτικά ότι η αγορά crypto χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα, και υπενθυμίζουν επίσης για την κατάληξη της τελευταίας ραγδαίας ανόδου του Bitcoin. Ο “βασιλιάς” των κρυπτονομισμάτων έφτασε σε παρόμοια επίπεδα τον περασμένο Απρίλιο, και ακολούθησε μια εξίσου ραγδαία πτώση, με την τιμή του να φτάνει μέχρι το 50% της αξίας της!

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης