Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΕΒΕ Λεμεσού: Να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα της πόλης

ΕΒΕ Λεμεσού: Να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα της πόλης

Σε θετικά πρόσημα κινείται ακόμη η οικονομία, παρά τις επιπτώσεις που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία δήλωσε ο πρόεδρος του Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, Ανδρέας Τσουλόφτας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε για τα 60χρονα του ΕΒΕΛ.

Ο κύριος Τσουλόφτας ανέφερε ότι δεν επηρέασε τόσο άμεσα ο πόλεμος όσο η ακρίβεια που πλήττει την αγορά και οι μεγάλες ελλείψεις σε αγαθά, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο οικοδομικός τομέας.

Το ΕΒΕ Λεμεσού, είπε, υπέβαλε αρκετές εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσα από μια νοικοκυρεμένη κρατική πολιτική και τη στήριξη από ευρωπαϊκά διαθρωτικά ταμεία, η οικονομία θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Ο Ανδρέας Τσουλόφτας ανέφερε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία επηρέασαν τον κλάδο των υπηρεσιών στην Κύπρο κι επέφεραν απώλεια μερίδας Ρώσων επιχειρηματιών, ωστόσο οι αρνητικές αυτές επιπτώσεις αντισταθμίστηκαν από την κάθοδο Ουκρανών επιχειρηματιών και εργαζομένων, σε σημείο που η Λεμεσός να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών για γραφειακούς χώρους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Λεμεσού, εταιρείες που ήρθαν στη Λεμεσό υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν γραφειακούς χώρους σε Πάφο, Λάρνακα και Αμμόχωστο, ενώ κάποιοι ενοικίασαν μέχρι και δωμάτια ξενοδοχείων για να στεγάσουν τα γραφεία τους.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, είπε ότι γίνεται προσπάθεια το 18% που προερχόταν από τη Ρωσία να καλυφθεί από άλλες χώρες, σημειώνοντας πάντως ότι τα μηνύματα είναι θετικά και ο τουρισμός αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 2019.

Σε σχέση με τα μεγάλα έργα που το ΕΒΕΛ επιδιώκει να προχωρήσουν στην πόλη, ο κύριος Τσουλόφτας έκανε αναφορά στα έργα που αναμένονται στην περιοχή δυτικά της μαρίνας, με την δημιουργία της πλατείας Ειρήνης και της Ακταίας Οδού, αλλά και σε μεγάλα ιδιωτικά έργα στην περιοχή που είναι έτοιμα προς αδειοδότηση αλλά βρίσκονται σε αναμονή της αλλαγής των πολεοδομικών ζωνών.

Η αναβάθμιση της περιοχής, σημείωσε, θα αλλάξει ριζικά τη δυτική Λεμεσό μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα εξελιχθεί στην Wall Street της Λεμεσού.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ τόνισε επίσης την ανάγκη προώθησης του Β’ πόλου ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, υποδεικνύοντας ότι η καθυστέρηση στερεί μεγάλο αριθμό φοιτητών από το Πανεπιστήμιο, που πλέον αναγκάζεται να επεκταθεί σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προώθησης του καθολικού αιτήματος της πόλης για ένα νέο αρχαιολογικό μουσείο.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης