Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΓια αύξηση των τιμών των εισιτηρίων προειδοποιεί η Lufthansa εξαιτίας της ουκρανικής...

Για αύξηση των τιμών των εισιτηρίων προειδοποιεί η Lufthansa εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

Ο γερμανικός εθνικός αερομεταφορέας Lufthansa ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι τιμές των εισιτηρίων ενδέχεται να αυξηθούν, καθώς το κόστος της ενέργειας εκτινάσσεται στα ύψη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αεροσκαφών ήταν πολύ υψηλές για να αντισταθμιστούν από πρόσθετες μειώσεις κόστους, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Ρέμκο Στέενμπεργκεν.

Το υψηλότερο κόστος ενέργειας σήμαινε ότι “οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να αυξηθούν”, είπε.

Ο αερομεταφορέας είχε ήδη προχωρήσει σε μερικές αυξήσεις τιμών που έγιναν αποδεκτές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία προέβλεψε ένα καλοκαίρι ρεκόρ για τουριστική δραστηριότητα, με τα τελευταία δεδομένα να δείχνουν ότι ο αριθμός των επιβατών ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών στις πτήσεις της Lufthansa «υπερτετραπλασιάστηκε» το πρώτο τρίμηνο σε 13 εκατομμύρια, από τρία εκατομμύρια το 2021, όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε πολλές αγορές ήταν πιο αυστηροί.

Είπε επίσης ότι οι νέες κρατήσεις αυξάνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Για τα επαγγελματικά ταξίδια, ο όμιλος αναμένει ότι η επισκεψιμότητα θα φτάσει περίπου το 70 τοις εκατό των επιπέδων πριν από τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του έτους.

Συνολικά, η Lufthansa αναμένει να προσφέρει περίπου το 75% της χωρητικότητάς της πριν από την κρίση, κατά τη διάρκεια του έτους.

Ο αριθμός θα είναι υψηλότερος το καλοκαίρι για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, φτάνοντας το 95% στις διαδρομές μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη και το 85% στις υπερατλαντικές υπηρεσίες.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης