Η ΕΚΤ ανακοίνωσε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης">
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΗ ΕΚΤ ανακοίνωσε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
&body=https://limassoltoday.com.cy/l-economy/i-ekt-anakoinose-nea-afxisi-ton-epitok/" title="Email" >
Email

Σε ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων, παρά τις τραπεζικές αναταράξεις και τις ανησυχίες για την Credit Suisse, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια αναχαίτισης του επίμονου πληθωριστικού προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης προχώρησαν σε παρέμβαση 50 μονάδων βάσης, αναθεωρώντας στο 3,5% το βασικό επιτόκιο (από 3% προηγουμένως), στο 3% το επιτόκιο καταθέσεων (από 2,5% προηγουμένως) και σε 3,75% το επιτόκιο οριακές χρηματοδότησης (από 3,25% προηγουμένως).

«Το εκτελεστικό συμβούλιο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις τρέχουσες εντάσεις στις αγορές και δηλώνει έτοιμο να απαντήσει για να διατηρήσει τη σταθερότητα των τιμών και του χρηματοπιστωτικού τομέα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική απόφαση.

Και προστίθεται: «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ανθεκτικές, με ισχυρή κεφαλαιακή θέση και εύρωστη ρευστότητα. Σε κάθε περίπτωση, η εργαλειοθήκη της ΕΚΤ είναι πλήρως εφοδιασμένη για να παράσχει στήριξη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εφόσον απαιτηθεί».

Powered byLimassol Today - Muskita

&body=https://limassoltoday.com.cy/l-economy/i-ekt-anakoinose-nea-afxisi-ton-epitok/" title="Email" >
Email

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης