Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΗ επερχόμενη αναβάθμιση Moody's αποτέλεσμα ορθής πολιτικής

Η επερχόμενη αναβάθμιση Moody’s αποτέλεσμα ορθής πολιτικής

O τέως Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναφερόμενος στην έκθεση του Οίκου Moody’s ο οποίος κατατάσσει την Κύπρο, ως μια από τις δύο μόνο χώρες – «δυνητικά ανερχόμενα αστέρια» – από τις 16 χώρες που στο παρελθόν απώλεσαν την επενδυτική βαθμίδα και κατετάγηκαν στα «σκουπίδια» (έκπτωτοι άγγελοι), σημειώνει ότι η επερχόμενη αναβάθμιση είναι το αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του, προσθέτει ότι η έκθεση επιβεβαιώνει την δήλωση του μετά την αναβάθμιση που πέτυχε η κυβέρνηση στις 13/3/2023 ότι επίκειται αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους Moody’s αργότερα αυτό τον χρόνο. Σημειώνει ότι όλοι οι άλλοι οίκοι αξιολόγησης έχουν κατατάξει την Κύπρο σε επενδυτική βαθμίδα, με τον Moody’s – τον οίκο που πρώτος κατέταξε την οικονομία μας στα «σκουπίδια» – να αποτελεί τον τελευταίο που θα την επαναφέρει.

Ο κ. Πετρίδης προσθέτει ότι για να συνεχιστούν οι αναβαθμίσεις, “χρειάζεται να υπάρχει παράλληλα βιώσιμη ανάπτυξη και υγιή δημόσια οικονομικά. Αυτό δεν είναι εύκολο, ούτε γίνεται αυτόματα. Το καταφέραμε ενισχύοντας μάλιστα το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη. Αυτή η πορεία θα πρέπει να συνεχιστεί θέτοντας επίσημα και ως μεσοπρόθεσμο στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, θέτοντας ποσοτικούς στόχους και ορόσημα”, αναφέρει.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης