Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΗ Ευρώπη δεν ξέφυγε του κινδύνου για ενεργειακή κρίση

Η Ευρώπη δεν ξέφυγε του κινδύνου για ενεργειακή κρίση

Η Ευρώπη μπορεί να έχει κάνει καλή δουλειά για να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να μετριάσει την ενεργειακή κρίση η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο, δήλωσε την Κυριακή στο CNBC ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του IEA Φατίχ Μπιρόλ προειδοποίησε ότι η ενεργειακή αγορά της περιοχής έχει ακόμη τρία βασικά εμπόδια να ξεπεράσει φέτος που αφορούν ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, την ενδεχόμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ αλλά και την εξάρτηση της σε ενέργεια από τη Ρωσία που εξακολουθεί να υφίσταται.

«Η Ευρώπη μπόρεσε να μεταμορφώσει τις ενεργειακές αγορές της και να μειώσει το μερίδιό της στο ρωσικό φυσικό αέριο σε λιγότερο από 4%, ενώ η οικονομία της δεν εισήλθε ακόμη σε ύφεση», πρόσθεσε ο κ. Μπιρόλ.

«Οι εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη έχουν μειωθεί…» και η αποθήκευση φυσικού αερίου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, είπε ο κ. Μπιρόλ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες έκαναν καλή δουλειά… τον περασμένο Χειμώνα», είπε ο επικεφαλής του IEA, τονίζοντας ότι η περιοχή κατάφερε να κρατήσει με επιτυχία «τα φώτα αναμμένα» και μακριά τη χειμερινή κρίση, εν μέρει λόγω του ηπιότερου από ό,τι αναμενόταν Χειμώνα.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης