Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΗ Ναυτιλία ανάμεσα στους τομείς με μέγιστη συνεισφορά στην Κυπριακή Οικονομία

Η Ναυτιλία ανάμεσα στους τομείς με μέγιστη συνεισφορά στην Κυπριακή Οικονομία

…από ερεύνα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει με ικανοποίηση τη δημοσίευση “Ανασκόπησης Οικονομικής Πολιτικής Κύπρου” από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τους καθηγητές κ. Ηλία Γιαννάκη και Θεοφάνη Π. Μαμουνέα, η οποία αναλύει τις κλαδικές διασυνδέσεις και αλληλεξαρτήσεις στην Κυπριακή Οικονομία.

Στη Μελέτη αυτή παρατηρούμε με ικανοποίηση ότι η Ναυτιλία βρίσκεται ανάμεσα στους λίγους κλάδους που δημιουργούν τις υψηλότερες κάθετες διασυνδέσεις στην Κυπριακή Οικονομία σε όρους παραγόμενου προϊόντος αλλά επίσης δημιουργεί τις περισσότερες πολλαπλασιαστικές επιδράσεις ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανάλυση πολλαπλασιαστών προσφοράς επιβεβαιώνει επίσης τη σημαντική αυξητική τάση που προσφέρει η Ναυτιλία στην Κυπριακή Οικονομία.

Η συγκεκριμένη Μελέτη αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την Κυπριακή Κυβέρνηση προκειμένου να προσδιορίσει τους τομείς προτεραιότητας και να καθορίσει νέες αναπτυξιακές και βιομηχανικές πολιτικές υποστηρίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες και τομείς της οικονομίας της Κύπρου οι οποίοι έχουν τη μέγιστη συνεισφορά στην Οικονομία.

Βρείτε τη Μελέτη στον σύνδεσμο εδώ

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης