Limassol Today - Diagwnismos Ltbanner
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΟ Κύπριος John Christodoulou δεν βρίσκεται στις σελίδες του Forbes αλλά στο...

Ο Κύπριος John Christodoulou δεν βρίσκεται στις σελίδες του Forbes αλλά στο εξώφυλλο

Ο Γιαννάκης Θεοφάνη «Τζον» Χριστοδούλου είναι Βρετανικής υπηκοότητας και Κυπριακής καταγωγής δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής ακινήτων με έδρα το Μονακό, ιδιοκτήτης του Ομίλου Yianis, μιας ιδιωτικής εταιρείας με χαρτοφυλάκιο κατοικιών, ξενοδοχείων, λιανικής και αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Ο Όμιλός του Yianis απασχολεί πάνω από 7.000 άτομα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι άγνωστος στο νησί μας καθώς όχι μόνο το επισκέπτεται συνέχεια αλλά με το ίδρυμα του έχει παράξει φοβερό κοινωνικό έργο. Γεννήθηκε στη Λευκωσία αλλά η αγάπη του για τη Λεμεσό είναι ιδιαίτερη, καθώς στην πόλη μας διατηρεί πολλές φιλίες που κρατά για χρόνια και φροντίζει σε συναντήσεις μεταξύ τους συχνά-πυκνά.

Limassol Today - Image 10 6

Είναι φίλαθλος της Ομόνοιας και δεν ξεχνά κανείς τις πρόσφατες παραδοχές του σημερινού ιδιοκτήτης της Εταιρείας της ομάδας κ. Παπασταύρου πως με τον κύριο Χριστοδούλου συναντήθηκαν στη Μύκονο, όπου και του εξέφρασε το ενδιαφέρον αγοράς των μετοχών της.

Limassol Today - Image 10 5

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους του περιοδικού Forbes Monaco, το οποίο του αφιερώνει ένα ολόκληρο πεντασέλιδο στο πλούσιο περιεχόμενό του.

Είναι ένας από τους ελάχιστους Κύπριους που εμφανίζονται στο εξώφυλλο επιχειρηματικού περιοδικού τέτοιου μεγέθους, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Χριστοδούλου καταγράφεται ως ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες στον κόσμο.

Είναι κάτοικος του Μονακό και αποκλειστικός ιδιοκτήτης του Ομίλου Εταιρειών Yianis. Με αυτή του την ιδιότητα έδωσε μια εντυπωσιακή συνέντευξη για τη διάσημη έκδοση περιοδικών, κατά την οποία εξήγησε την πορεία του προς την επιτυχία, καθώς και το επιχειρηματικό του όραμα και την επιχειρηματική ηθική.

Limassol Today - Image 10 4

Το πεντασέλιδο άρθρο προβάλλει την ικανότητά του να διαχειρίζεται και να υπολογίζει τους κινδύνους, μια αρετή στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Δεν παραλείπει να αναφερθεί στην αθάνατη αγάπη του για τη χώρα καταγωγής του, την Κύπρο, στην οποία ξοδεύει πολύ από τον χρόνο, τους πόρους και την ενέργειά του για να υποστηρίξει μέσω των επιχειρηματικών του προσπαθειών . Καθώς και το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του Ιδρύματος Γιάννη Χριστοδούλου.

Το ίδιο το Forbes twitάρει αναφέροντας πως: “Ακολούθησε το δρόμο του ως “διαμαντιοφόρος” και μέσα σε τρία χρόνια αγόρασε το πρώτο του ακίνητο. Πώς ο κάτοικος του Μονακό Τζον Χριστοδούλου έχτισε το χαρτοφυλάκιό του με ακίνητα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Forbes Monaco τώρα στα περίπτερα”.

Η ανάδειξη ορισμένων σημαντικών σημείων από τη συνέντευξη που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα του Γιάννη Χριστοδούλου, καθώς και την επιχειρηματική του ηθική, συνοψίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν απέλυσε κανέναν λόγω της κρίσης υγείας του Covid-19.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι ως άνθρωπος είναι ότι πρέπει να πεις: «Τα έχω πάει καλά εδώ και πολλά χρόνια, οπότε ας μην πανικοβληθούμε και ας τα καταστρέψουμε όλα», δήλωσε περήφανα.

Ο Χριστοδούλου έχει επίσης υποστηρίξει, μέσω του Φιλανθρωπικού του Συλλόγου, ευάλωτες ομάδες ανθρώπων στην Κυπριακή Κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου με την παράδοση δεμάτων τροφίμων στο σπίτι και στην Ταϊλάνδη με την παροχή πακέτων τροφίμων σε οικογένειες.

Επιπλέον, ως χειρονομία εκτίμησης και αναγνώρισης για τη σκληρή δουλειά τους, την Εργατική Πρωτομαγιά παραδόθηκαν και στα 9 δημόσια νοσοκομεία της Κύπρου «Ευχαριστήρια δέματα σνακ» σε περισσότερους από 6.000 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Η στενή σχέση αγάπης που διατηρεί με την Κυπριακή ομογένεια στην Αγγλία, φαίνεται και στο τουίτ που δημοσίευσε το οργανωμένο σύνολο.

Ο κ. John Christodoulou δούλεψε σκληρά για όλα αυτά που πέτυχε, εκτιμά όμως και δεν ξεχνά ποτέ την καταγωγή του. Φεύγοντας από την Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974, δηλώνει εμφατικά: «Ξέρω πώς είναι να εγκαταλείπεις το σπίτι σου και να μην έχεις τίποτα. Αυτό που με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα είναι το γεγονός ότι έχω περάσει την εμπειρία ενός πολέμου και της ανασφάλειας που επιφέρει».

Η αγάπη του για την Κύπρο είναι ένας σημαντικός παράγοντας που τον ωθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συμβάλει στην ανάπτυξη της πατρίδας του με κάθε δυνατό τρόπο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Christodoulou βρισκόταν στην Κύπρο για να αναζητήσει επιλογές για αγορά γης για ένα τεράστιο αυτο-χρηματοδοτούμενο έργο 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. «Θα περιλαμβάνει σχολεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις, καθώς και ειδικό χώρο ώστε κάθε νεοφυής επιχείρηση να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του, και να αποπληρώσει μόνο εάν και όταν θα επιτύχει», επεξήγησε.

Limassol Today - John Christodoulou

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. John Christodoulou έχει πάρει πολλές διακρίσεις το τελευταίο διάστημα. Στις 11 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε με το Monaco Ambassador Award, το οποίο απένειμε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος μαζί με τον πρόεδρο του Ομίλου Christian Moore, στους κήπους του ξενοδοχείου Hermitage. Παρέλαβε επίσης τον Τίμιο Ανθρωπιστικό Σταυρό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ στις αρχές Αυγούστου τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς σε τελετή που διοργάνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό χώρο έθεσε το ερώτημα γιατί το ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται μόλις στα 24 δισ. δολάρια ενώ το ΑΕΠ του Ισραήλ είναι 400 δισ. δολάρια. Επισήμανε ότι η Google έχει ΑΕΠ 257 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Apple έχει 365 δισεκατομμύρια δολάρια και η Amazon έχει ΑΕΠ 470 δισεκατομμύρια. «Όλες αυτές οι εταιρείες ξεκίνησαν από το σπίτι τους, από το γκαράζ τους… Οι Κύπριοι είναι ένα έξυπνο έθνος. Έχουμε το κλειδί για να κάνουμε τα πάντα για το μέλλον μας», δήλωσε με περηφάνια.

Συνοπτικά, ο κ. Christodoulou αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα μιας επιτυχημένης ιστορίας που ξεκίνησε από το τίποτα, αλλά κατάφερε να πετύχει περισσότερα από όσα μπορούν να πετύχουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια ολόκληρη ζωή. Λόγω της σκληρής του δουλειάς και του επιχειρηματικού του DNA, ηγείται πλέον μιας αυτοκρατορίας ακινήτων και ταυτόχρονα παραμένει ταπεινός, ειλικρινής, προσιτός και γενναιόδωρος.

 Ο κ. Christodoulou, Ιδρυτής του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για το φιλανθρωπικό του έργο, αλλά πιο εμφανώς στην πατρίδα του την Κύπρο. Μέσω του ιδρύματός του ο κ. Christodoulou στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη. Η επιλογή των χρηματοδοτούμενων έργων συνδέεται άμεσα με την αποστολή του Yianis Christodoulou Foundation, η οποία είναι να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε σχολεία και κοινότητες που χρειάζονται να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις διδασκαλίας και μάθησης προς όφελος των παιδιών. Σύμφωνα με τα λόγια του ιδρυτή, «η βοήθεια και η ενδυνάμωση των παιδιών είναι η κύρια προτεραιότητα του Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation, καθώς το μέλλον μας εξαρτάται από αυτά». Μέσω του ιδρύματος θυμίζουμε πως έχει κάνει συναυλίες με την Άννα Βίσση η οποία είναι επιστήθια φίλη του.

Limassol Today - Image 10 7

Powered by epifaniou

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης