Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΚόμματα σε κοινή στρατηγική για αντιμετώπιση προβλημάτων της οικονομίας

Κόμματα σε κοινή στρατηγική για αντιμετώπιση προβλημάτων της οικονομίας

Σε κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομιας ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, καλεί Κυβέρνηση και κόμμα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία παρατηρούνται πολλές αυξήσεις στις τιμές και σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, προσθέτοντας ότι δεν διαφαίνεται τόσο το κράτος όσο και τα πολιτικά κόμματα να έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή γραμμή στρατηγικής ώστε να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι επιπτώσεις επί της οικονομίας.

Τα μεγαλύτερα έργα στην Κύπρο, συνέχισε, βρίσκονται σε στασιμότητα και εκείνα τα οποία προγραμματίζονταν έχουν σταματήσει, οι επενδύσεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα και παρόλα αυτά δεν έχουμε δει οποιοδήποτε στρατηγικό πρόγραμμα από πλευράς του κράτους και των πολιτικών κομμάτων αντιμετώπισης αυτών όλων των προβλήματων.

Κάλεσε το κράτος και τα πολιτικά κόμματα όπως «από κοινού λάβουν αποφάσεις και σχεδιάσουν στρατηγική ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζει η οικονομία.

Είτε αυτά είναι αυξήσεις τιμών είτε είναι κατακόρυφη μείωση των επενδύσεων, ή είναι ανάγκη να δοθούν κίνητρα και να σχεδιαστούν στρατηγικές για την προώθηση της οικονομίας μας». 

Limassol Today - οικονομια κομματα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο οι αφίξεις τουριστών στην Πάφο είναι ικανοποιητικές λαμβονομένου υπόψη του πολέμου στην Ουκρανία

Η προσπάθεια για διεύρυνση των χωρών που έχουν πτήσεις με το αεροδρόμιο Πάφου πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει να εξευρεθούν τρόποι υλοποίησης των διαφόρων έργων υποδομής τα οποία εκκρεμούν στην Πάφο, όπως τα έργα αναφορικά με την ακτογραμμή, τα έργα της Μαρίνας και το αγκυροβόλιο, ο δρόμος που συνδέει την Πάφο με το αεροδρόμιο Πάφου και άλλα σημαντικά έργα υποδομής.   

«να δούμε με πιο τρόπο θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Πάφο από το εξωτερικό»

Limassol Today - οικονομία

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης