Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΜέχρι το τέλος του καλοκαιριού το e-kalathi

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το e-kalathi

Η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα είναι ένα προσωρινό και μη βιώσιμο μέτρο και γίνεται σε βάρος των οικονομικών του κράτους, για να βοηθήσεις τον καταναλωτή εν μέσω ακρίβειας,δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι η βιώσιμη λύση είναι να παραχθεί φθηνή ηλεκτρική ενέργεια με το φυσικό αέριο της περιοχής μας, αντί να βοηθούν τον καταναλωτή να αγοράσει την ακριβή ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόσθεσε ότι η υγραεριοκίνηση δεν δούλεψε στην Κύπρο γιατί είναι πολύ μικρή η αγορά, υπάρχει το υποκατάστατο της βενζίνη και είναι σοβαρά ανασφαλές να έχεις κυλίνδρους υγραερίου στο πίσω μέρους του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τις κάλεσε να κάνουν χρήση των σχεδίων του Υπουργείου μέχρι να δοθούν λύσεις χαμηλού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, όπως τα σχέδια επιχορήγησης φωτοβολταϊκών και το virtual net billing για παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε άλλο γεωγραφικό χώρο. Συνέστησε επίσης στις επιχειρήσεις όπου είναι δυνατόν να εκμεταλλευτούν αυτά τα σχέδια, σε συνδυασμό και με αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το e-kalathi

Όσον αφορά τους καταναλωτές, είπε ότι το e-kalathi θα δώσει πρόσβαση στο Υπουργείο να γνωρίζει πόσο πωλείται το κάθε καταναλωτικό αγαθό και θα δώσει ένα εργαλείο στον καταναλωτή ώστε να επιλέγει από που μπορεί να αγοράσει συγκεκριμένο καλάθι προϊόντων σε χαμηλότερη τιμή. Εξήγησε ότι θα υπάρχει μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που θα βλέπει ο καταναλωτής την τιμή των προϊόντων που θέλει να αγοράσεις και θα υπάρχει δυνατότητα να φτιάχνει ένα καλάθι. Η εφαρμογή, γνωρίζοντας που βρίσκεται γεωγραφικά θα του υποδεικνύει που μπορεί να αγοράσεις το φθηνότερο καλάθι που έχει επιλέξει.

Πρόσθεσε ότι έλαβαν πολύ βοήθεια και τεχνογνωσία από την Ελλάδα για το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να υπάρχει η εφαρμογή που θα λειτουργήσει για τα κυπριακά δεδομένα.

Σημείωσε επίσης ότι με εισήγησης της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου εισηγήθηκαν τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε προϊόντα που είναι βαριά στο καλάθι του νοικοκυριού και εισακούστηκαν.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης