Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΜεγάλη η οικονομική δύναμη που αναπτύσσουν τα Αραβικά Εμιράτα

Μεγάλη η οικονομική δύναμη που αναπτύσσουν τα Αραβικά Εμιράτα

Αυξημένα κατά 26% ήταν το 2021, τα κρατικά έσοδα των ΗΑΕ, κατά 1% αυξήθηκαν οι δαπάνες

Αυξημένα κατά 26% ήταν το 2021, σε σχέση με το 2020, τα κρατικά έσοδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και ανήλθαν συνολικά σε 463,9 δισεκατομμύρια ντιρχάμ ή 126,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν συνολικά σε 402,4 δισεκατομμύρια ντιρχάμ την ίδια περίοδο, αυξημένες κατά 1%, σε σχέση με το 2020, ανέφερε το WAM. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ένα συνολικό πλεόνασμα 61,5 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ το 2021.

Το κρατικό πρακτορείο WAM αναφέρει ότι οι «κοινωνικές εισφορές» αυξήθηκαν το 2021 κατά 5% στα 13,5 δισεκατομμύρια ντιρχάμ το 2021.

Τα τρέχοντα έξοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 382,4 δισ. πέρσι. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, την χρήση αγαθών και υπηρεσιών, την κατανάλωση πάγιου κεφαλαίου, τους τόκους που καταβάλλονται, τις επιδοτήσεις, τις επιχορηγήσεις, τις κοινωνικές παροχές και άλλες μεταβιβάσεις.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι στόχος της ήταν να ενισχύσει τον φετινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό κατά 1,23 δισεκατομμύρια ντιρχάμ.

Εκτός από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι ένα κλάσμα των ενοποιημένων κρατικών δαπανών, αλλά συχνά αποτελεί την ένδειξη των επίσημων σχεδίων για την οικονομία, μεμονωμένα Εμιράτα, όπως η πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και το επιχειρηματικό κέντρο του Ντουμπάι, έχουν επίσης τους δικούς τους προϋπολογισμούς.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης