Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΜιλά για κυπριακό, οικονομία και ενέργεια ο Αναστασιάδης με τους Γερμανούς

Μιλά για κυπριακό, οικονομία και ενέργεια ο Αναστασιάδης με τους Γερμανούς

Κυπριακό, οικονομία και ενέργεια στην ατζέντα της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γερμανό Καγκελάριο την ερχόμενη εβδομάδα

Συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναχωρεί για τη Γερμανία την ερχόμενη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου το 2022. Στις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Καγκελάριο Σολτς στις 23 Νοεμβρίου, θα συζητήσουν το Κυπριακό, καθώς και διμερή, ευρωπαϊκά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο, ο Προέδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με τον Καγκελάριο Σολτς και τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Επίσης, θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, σημειώνει ο κ. Ιωσήφ.   

Στο μεταξύ, πριν από την αναχώρηση του για το Βερολίνο, στις 22 Νοεμβρίου, στις 09:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει το 44ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο και Έκθεση που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, στη Λευκωσία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία του τουρισμού στην Κύπρο και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει ολοήμερη περιοδεία στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της οποίας θα εγκαινιάσει σημαντικά έργα ανάπτυξης που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει στις 09:00 επίσκεψη στον σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Δυτικής Λεμεσού.

Ακολούθως, στις 09:45 θα μεταβεί στο εργοτάξιο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, ενώ στις 10:15 θα τελέσει τα εγκαίνια του κέντρου ενηλίκων στην οδό Φιλελλήλων και στις 10:30 τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων υποδομών επί των οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Εξάλλου, στις 11:00 το πρωί θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα καταθέσει το θεμέλιο λίθο σε κτήρια του ΤΕΠΑΚ, της Σχολής Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του Τμήματος Καλών Τεχνών.

Την ίδια μέρα, στις 18:00, θα τελέσει τα εγκαίνια του Μεταλυκειακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στις 19:30 θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού.

Κατά την περιοδεία του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης