Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΟ πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας ανακοίνωσε την παραίτησή του

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας ανακοίνωσε την παραίτησή του

Δεν κατέστη σαφές γιατί ο Μάλπας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποχωρεί πριν από το τέλος της πενταετούς θητείας του.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας θα παραιτηθεί έως την 30ή Ιουνίου από τη θέση του ως επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η τράπεζα, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο της αποχώρησής του.

Δεν κατέστη σαφές γιατί ο Μάλπας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποχωρεί πριν από το τέλος της πενταετούς θητείας του.

Ο 66χρονος Μάλπας, 13ος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημέρωσε την Τετάρτη το συμβούλιο των διευθυντών για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του, την οποία κατείχε επί τέσσερα και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα “είναι θεμελιωδώς σταθερή, οικονομικά βιώσιμη και σε καλή θέση για να αυξήσει τον αναπτυξιακό της αντίκτυπο απέναντι στις επείγουσες παγκόσμιες κρίσεις”, δήλωσε ο Μάλπας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, θεωρώντας ότι είναι “μια ευκαιρία για μια ήπια μετάβαση της διεύθυνσης”.

“Καθώς αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό μας και τα διοικητικά μας συμβούλια”, δήλωσε ο Αμερικανός σε σημείωμα που στάλθηκε στις ομάδες της Παγκόσμιας Τράπεζας και το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Ντέιβιντ Μάλπας, στα τέσσερα χρόνια της θητείας του, “επικεντρώθηκε στην εξεύρεση ισχυρότερων πολιτικών για την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη μείωση της φτώχειας, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη μείωση του βάρους του δημόσιου χρέους”, υπογράμμισε η Παγκόσμια Τράπεζα στο δελτίο Τύπου.

Είθισται τη διεύθυνση της Παγκόσμιας Τράπεζας να αναλαμβάνει Αμερικανός, και Ευρωπαίος αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης