Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΟΕΒ: Μούδιασμα και ανησυχία από το ύψος του Εθνικού Κατώτατου Μισθού

ΟΕΒ: Μούδιασμα και ανησυχία από το ύψος του Εθνικού Κατώτατου Μισθού

Μούδιασμα και ανησυχία προκαλεί στις επιχειρήσεις το ύψος του Εθνικού Κατώτατου Μισθού (ΕΚΜ) όπως αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα €940 αντιστοιχούν ακριβώς στο 60% του Εθνικού Διάμεσου Μισθού (ΕΔΜ) κάτι που ενδέχεται να επιφέρει παράπλευρες αρνητικές συνέπειες σε επί μέρους επιχειρήσεις αλλά και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συνολικά, ιδιαίτερα δεδομένης της παγκόσμιας γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας.

Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί που εξειδικεύονται στο θέμα εισηγούνται την εισαγωγή ΕΚΜ σε ποσοστά χαμηλότερα από το 60% του ΕΔΜ και σταδιακή αύξηση του ώστε οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις να μπορούν να απορροφούν τους κραδασμούς και να προσαρμόζονται χωρίς αρνητικές παρενέργειες.

Παρά τις πιο πάνω επιφυλάξεις, υπάρχουν τα καινούρια συγκεκριμένα δεδομένα και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των εργοδοτών ανά το παγκύπριο έτσι ώστε με το νέο χρόνο η μετάβαση στο νέο καθεστώς της αγοράς εργασίας να πραγματοποιηθεί όσο πιο ομαλά γίνεται.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης