Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΟι σεισμοί προκάλεσαν ζημιές 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Συρία

Οι σεισμοί προκάλεσαν ζημιές 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Συρία

Οι φονικοί σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τον περασμένο μήνα προκάλεσαν περίπου 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες υλικές ζημιές στη Συρία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η τρέχουσα αξία των επηρεασμένων και κατεστραμμένων κτιρίων και υποδομών εκτιμάται στο 10% περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Συρίας, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της μετά τη δημοσιοποίηση αυτού που περιέγραψε ως ευρεία αλλά προκαταρκτική εκτίμηση ζημιών.

Τα κατεστραμμένα κτίρια περιλαμβάνουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε ιστορικές περιοχές της Συρίας, ανέφερε.

«Αυτές οι απώλειες επιτείνουν περαιτέρω χρόνια καταστροφής, βασάνων και κακουχιών που έχει υπομείνει ο λαός της Συρίας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Ζαν-Κριστόφ Καρέ, διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Μέση Ανατολή.

«Η καταστροφή θα προκαλέσει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που θα επιβαρύνει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης της Συρίας», πρόσθεσε ο Καρέτ.

Οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου έπληξαν μια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας, μια περιοχή που μοιράστηκε από τον πόλεμο που διαρκεί 11 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους που ελέγχεται από τους αντάρτες στα τουρκικά σύνορα και των κυβερνητικών περιοχών που ελέγχονται από τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η επαρχία του Χαλεπίου, η οποία ήταν η κύρια γραμμή του μετώπου στον πόλεμο, υπέστη περίπου το 45% των συνολικών ζημιών από τους σεισμούς, ανέφερε η τράπεζα. Περίπου το 37% των ζημιών σημειώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, με το 11% στην παράκτια επαρχία Λατάκια, πρόσθεσε η τράπεζα.

Αντικατοπτρίζοντας έναν βαθμό αβεβαιότητας γύρω από την προκαταρκτική εκτίμηση, οι εκτιμήσεις για τις συνολικές άμεσες ζημιές κυμαίνονται μεταξύ 2,7 και 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η τράπεζα. Η αξιολόγησή της δεν καλύπτει ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις και απώλειες για τη συριακή οικονομία, ανέφερε.

Η τράπεζα ανέφερε σε έκθεση της 27ης Φεβρουαρίου ότι οι σεισμοί προκάλεσαν άμεσες φυσικές ζημιές 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των σεισμών. Οι νεκροί στη Συρία ξεπερνούν τους 5.900, λένε οι αρχές.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης