Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΣχέδιο επιχορήγησης για Χριστουγεννιάτικα Χωριά προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού

Σχέδιο επιχορήγησης για Χριστουγεννιάτικα Χωριά προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού

Σχέδιο Επιχορήγησης για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών κατά το 2022-2023, προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού, μετά την επιτυχή διοργάνωση τους κατά το 2021-2022.

Στόχος του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υφυπουργείο Τουρισμού, «είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν ετήσιος θεσμός και να αναγνωριστεί η Κύπρος ως αυθεντικός προορισμός χειμερινών διακοπών, μέσω της προσφοράς ποιοτικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας».

Αναφέρει ότι δικαιούχοι θα είναι Κοινότητες και Ορεινοί/Ακριτικοί Δήμοι και σημειώνει πως αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Προσθέτει πως το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τον κάθε δικαιούχο Δήμο ή Κοινότητα ανέρχεται στις 70.000 ευρώ, με ανώτατο ποσοστό επιχορήγησης το 75%.

Αναφέρει επίσης πως οι Δήμοι και Κοινότητες που θα επιλεχθούν να φιλοξενήσουν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων και χαρακτηριστικών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την αυθεντικότητα της παρεχόμενης εμπειρίας.

Ενδεικτικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι Δήμοι και Κοινότητες που θα συμμετέχουν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν ανοικτές τουριστικές επιχειρήσεις και συναφείς υποδομές σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, να πληρούν κατ’ελάχιστο τα υποχρεωτικά κριτήρια συμμετοχής στο σήμα των Χρωματιστών Χωριών, να λειτουργήσουν δέκα τουλάχιστο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα περίπτερα κ.ά.

Επιπλέον, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει πως θα συνεχίσει να είναι ο αρμόδιος φορέας προώθησης της εν λόγω πρωτοβουλίας, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής στην Κύπρο και το εξωτερικό (φιλμάκια, ιστοσελίδα, ενιαίο λογότυπο, φιλοξενία δημοσιογράφων, influencers, bloggers κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Σχέδιο από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού στη διεύθυνση www.tourism.gov.cy.

Powered byLimassol Today - Muskita

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης