Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΣτην Κύπρο το ετήσιο διεθνές συνέδριο του IIFA το 2023

Στην Κύπρο το ετήσιο διεθνές συνέδριο του IIFA το 2023

Ανδρέας Γιασεμίδης: Ύψιστη τιμή για τον CIFA η θετική ψήφος των μελών του International Investment Funds Association

Ξεπερνούν τα $71 τρισ. τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των μελών του IIFA

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο και άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης για τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων αποτελεί η απόφαση του International Investment Funds Association (IIFA) να πραγματοποιήσει στη χώρα μας το 36ο ετήσιο διεθνές συνέδριό του.

Η Κύπρος έλαβε τη θετική ψήφο των μελών του Οργανισμού, για τη διοργάνωση του Συνεδρίου το 2023, στο πλαίσιο των εργασιών του φετινού Συνεδρίου του IIFA, που φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο. Καθοριστική για τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας ήταν η συμβολή του CIFA, ο οποίος προέβη σε εκτενή παρουσίαση προώθησης της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου.

Ο IIFA είναι ο διεθνής σύνδεσμος για τα Επενδυτικά Ταμεία και αριθμεί μέλη από 40 χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Κορέα και χώρες-μέλη της ΕΕ. Μέσω του CIFA, η Κύπρος εκπροσωπείται στον IIFA ως πλήρες μέλος από το 2019. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία των μελών του, ξεπερνούσαν τα $71 τρισ. στο τέλος του 2021. Ο IIFA έχει καθοριστική συμβολή στην επικοινωνία των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τα Επενδυτικά Ταμεία διεθνώς, καθώς συγκεντρώνει τους εμπλεκόμενους στον τομέα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του IIFA Chris Cummings, δήλωσε:  «Μετά από μια διακοπή δύο ετών, ήταν μεγάλη χαρά να φιλοξενήσω το ετήσιο συνέδριο του IIFA, αυτοπροσώπως, στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Χαίρομαι που το 36ο συνέδριο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, όπου θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να συζητήσουμε τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο μας. Ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το συνέδριο του επόμενου έτους».

Ο Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης δήλωσε ότι: «Η επιλογή της Κύπρου για να φιλοξενήσει το 36ο διεθνές συνέδριο του IIFA αποτελεί ύψιστη τιμή για τον CIFA και τα μέλη του και αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τον τομέα και την οικονομία γενικότερα. Η ψήφος των μελών του IIFA είναι ταυτόχρονα και ψήφος εμπιστοσύνης στο κυπριακό οικοσύστημα των Επενδυτικών Ταμείων, το οποίο με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Καθόλου τυχαία, τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία κέντρα για τα Επενδυτικά Ταμεία στην Ευρώπη».

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης