Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΤη νέα πρόταση του Υπ. Εργασίας για την ΑΤΑ εξετάζουν σήμερα οι...

Τη νέα πρόταση του Υπ. Εργασίας για την ΑΤΑ εξετάζουν σήμερα οι συντεχνίες

Η οριστική τοποθέτηση της ΣΕΚ, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας Ανδρέας ΣΕΚ, θα προκύψει μετά από συνεδρία της ΕE

Επί της αναθεωρημένης μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου για τη σύναψη νέας μεταβατικής συμφωνίας για καταβολή της ΑΤΑ, αναμένεται να τοποθετηθούν σήμερα οι συντεχνίες.

Η οριστική τοποθέτηση της ΣΕΚ, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας Ανδρέας ΣΕΚ, θα προκύψει μετά από συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10:00.

«Θεωρώ ότι μετά και τις χθεσινές διευκρινήσεις και την κατάθεση της πρότασης γραπτώς, δημιουργούνται οι συνθήκες να προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Μάτσας και υπέδειξε πως το ζητούμενο είναι μέσα από τον διάλογο να δημιουργηθεί η δυνατότητα για πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για επίτευξη του μεγάλου στόχου της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων σε βαθμό που να καλυφτεί το σύνολο της αγοράς εργασίας.

Η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους σημείωσε σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ πως στις 09:30 επρόκειτο να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο της Ομοσπονδίας για να ετοιμάσει εισήγηση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει μια ώρα αργότερα, στις 10:30. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Χαραλάμπους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τελική απόφαση να ληφθεί από το Γενικό Συμβούλιο που ήταν και το Σώμα το οποίο είχε θέσει το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινούνταν οι αποφάσεις της ΠΕΟ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι στις 12:30 θα συνέλθει η Κεντρική Γραμματεία της Συντεχνίας για να πάρει απόφαση, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ενδείξεις για το πώς αντιμετωπίζεται η πρόταση του Υπουργού, σημείωσε πως δεν θα ήταν σωστό ο ίδιος να προκαταλάβει την όποια απόφαση.

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου είπε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ότι στις 10:00 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοίκησης της Ομοσπονδίας για να τοποθετηθεί επί της νέας πρότασης του Υπουργού με τις ενδείξεις, όπως είπε να είναι θετικές προς την κατεύθυνση της αποδοχής της πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρόταση που κατέθεσε γραπτώς χθες στις συντεχνίες ο Υπουργός Εργασίας προβλέπει καταβολή της ΑΤΑ από τον Ιούνιο σε ποσοστό 66,7% και διάλογο για μόνιμες ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου και σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμφωνία, η ΑΤΑ θα συνεχίζει να καταβάλλεται μία φορά τον χρόνο αλλά στο 66,7%, αντί στο 50% όπως προβλέπει η προηγούμενη μεταβατική συμφωνία του 2017.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης