Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗL-ECONOMYΤρέχουν ορμητικά οι τιμές των ενοικίων

Τρέχουν ορμητικά οι τιμές των ενοικίων

Δίχως τέλος είναι οι αυξήσεις στις τιμές των οικιστικών ακινήτων, τόσο των διαμερισμάτων όσο και των σπιτιών, οι αξίες των οποίων εξακολουθούν να έχουν ισχυρές αποδόσεις. Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτη είναι η άνοδος μέσα σε έναν χρόνο στα ενοίκια εξοχικών διαμερισμάτων και σπιτιών.

Σχεδόν 12% αύξηση στα διαμερίσματα

Σύμφωνα με τον Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, την καλύτερη απόδοση από όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων είχαν και πάλι τα διαμερίσματα, καταγράφοντας αύξηση 11,94% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Οι αξίες των σπιτιών, αλλά και των γραφειακών χώρων αυξήθηκαν περίπου κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Άνοδος 4,72% καταγράφηκε στις αποδόσεις των αποθηκών, ενώ μόλις 1,82% αυξήθηκαν οι αξίες στα καταστήματα.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2022 καταγράφηκαν αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, με εξαίρεση τα καταστήματα στη Λάρνακα, στα οποία παρουσιάστηκε μείωση (-2,2%).

Limassol Today - Image 5

Η Πάφος παρουσιάζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις περισσότερες κατηγορίες ακινήτων (2,9% στα διαμερίσματα, 2,6% στα γραφεία και 2,4% στα σπίτια), ενώ η Λάρνακα τη χαμηλότερη.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στα διαμερίσματα καταγράφηκε επίσης στη Λευκωσία (2,9%).

Αντίθετα, οι αξίες των αποθηκών αυξήθηκαν μόνο στη Λάρνακα (2,1%) και τη Λεμεσό (1,8%), ενώ οι τιμές των καταστημάτων σημείωσαν απότομη πτώση στη Λάρνακα (-2,2%) και οριακή μόνο αύξηση στη Λεμεσό (0,7%).

Πάνω και τα ενοίκια

Σε ετήσια βάση, οι αξίες ενοικίασης παρουσίασαν αύξηση, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στα εξοχικά διαμερίσματα (20,88%).

Limassol Today - Image 6

Ελαφρώς πιο πίσω ακολουθούν τα ενοίκια για διαμερίσματα και σπίτια, με αυξήσεις 19,6% και 19,2% αντίστοιχα, ενώ στις εξοχικές κατοικίες η αύξηση έφτασε το 13%.

Το μικρότερο ποσοστό αύξησης, μόλις 0,94%, είχαν τα ενοίκια καταστημάτων, με τις αποθήκες να έπονται με αύξηση 1,46%.

Powered byLimassol Today - Muskita

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης