Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣ10 λόγους για να επιλέξεις Λεμεσό για φοιτητική ζωή

10 λόγους για να επιλέξεις Λεμεσό για φοιτητική ζωή

Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής που σπουδάζει στην Λεμεσό. Σήμερα θα αναφέρω 10 λόγους που αξίζει να φοιτήσεις και να ζήσεις στην Λεμεσό ως φοιτητής.

Γράφει η Μαρία Μιχαήλ

1. Η τοποθεσία της.

Η πόλη της Λεμεσού βρίσκεται στη νότια ακτή της Κύπρου και είναι πληθυσμιακά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Διαθέτει πλούσια ιστορική κληρονομιά και πολιτισμική παράδοση, με ίχνη από αρχαία, βυζαντινά, φράγκικα και οθωμανικά μνημεία που μαζί συνθέτουν τη φυσιογνωμία της πόλης . 

Η Λεμεσός είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας από τους πλέον δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς αλλά και οικονομικό κέντρο, ιδιαίτερα στους τομείς παροχής υπηρεσιών. 

Η Λεμεσός είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραθαλάσσιες πόλεις της Μεσογείου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός με σύγχρονες υποδομές που προσφέρουν ποιοτικό επίπεδο ζωής στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της. Η πόλη έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή της βιομηχανικής, οικονομικής, πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας του νησιού. 

Μια πόλη ζωντανή που προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες της ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στους τομείς της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Limassol Today - Image 23 2

2. Αξιοθέατα της

Η Λεμεσός από τα χρόνια της αρχαιότητας έχει υπέροχα αξιοθέατα και μνημεία που μπορείς να επισκεφθείς έτσι ώστε να ανακαλύψεις και να γνωρίσεις την Λεμεσό από τα παλιά μέχρι και σήμερα.

Limassol Today - Image 23 3

3. Νυχτερινή ζωή

Limassol Today - Image 23 5

Ένα σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την σύγχρονη Λεμεσό είναι η πλούσια νυχτερινή ζωή που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες.  Τα τελευταία χρόνια έχει ανθίσει η πλατεία Σαριπόλου, με τα μπαράκια και τις καφετέριες να γίνονται πόλος έλξης για τους νέους.  Με τις τιμές να κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι φοιτητές της Λεμεσού επιλέγουν να διασκεδάσουν στην περιοχή, αφήνοντας για λίγο πίσω τις πανεπιστημιακές τους υποχρεώσεις.

Οι φοιτητικές παρατάξεις των Πανεπιστημίων διοργανώνουν φοιτητικές μπουάτ σε στέκια της κεντρικής Λεμεσού κάθε εβδομάδα.  Αν προτιμάς μια πιο χαλαρή έξοδο οι μπουάτ είναι οι καταλληλότερες.  Αν πάλι είσαι του πιο ξέφρενου και «λαϊκού» γλεντιού μπορείς να επισκεφθείς τις μουσικές σκηνές και τα κλαμπ της πόλης.

Η φοιτητική ζωή έρχεται μόνο μια φορά και αξίζει να την ζήσεις όσο καλύτερα γίνεται.  Η Λεμεσός περιλαμβάνει όλο το πακέτο και είναι μια καλή ευκαρία να νιώσεις φοιτητής ακόμη και στη χώρα σου.

Limassol Today - Image 23 6

4. Ηλιοβασίλεμα

Η Λεμεσός είναι μαγευτική από μόνη της, αλλά το ηλιοβασίλεμα της καθημερινά μαγεύει.

5. Οι παραλίες της

Έχει υπέροχες οργανωμένες παραλίες που μπορείς να απολαύσεις το μαύρισμα σου και το καφέ-κοκτείλ σου. Μπορείς να κάνεις παραθαλάσσια σπορτς, κατάδυση και ψάρεμα.

6. Αθλητική ζωή

Για τους λάτρεις της αθλητικής ζωής ο Μόλος Λεμεσού προσφέρει το ιδανικότερο περιβάλλον.  Ο ποδηλατόδρομος εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ενώ θα προστεθούν ακόμη 2,5 χιλιόμετρα με τα έργα βελτίωσης της περιοχής του παλαιού λιμανιού.  Είτε με ποδήλατο, είτε με τα πόδια ο παραλιακός δρόμος αναζωογονεί τους επισκέπτες του, ειδικά τους φοιτητές που έχουν βαρύ φόρτο εργασίας.

7. Μόλος

Ο μόλος της Λεμεσού προσφέρει υπέροχα καφεστιατόρια με θέα την θάλασσα για ήρεμο διάβασμα. Εκτός από το διάβασμα, μπορείς να βγεις με τους φίλους σου και συμφοιτητές σου. Όπως αναφέρθηκα και πιο πάνω, υπάρχουν υπαίθρια γυμναστήρια, χώρος για τρέξιμο και ποδηλατόδρομος. Επίσης μπορείς να απολαύσεις το παγωτό σου

Limassol Today - Image 26 1

8. Ανεξαρτησίας

Είναι υπέροχο το γεγονός ότι “δίπλα” από τον φοιτητή υπάρχουν καταστήματα όπου μπορεί να αγοράσει έτσι ώστε να συντηρήσει τον εαυτό του χωρίς να δυσκολευτεί και να χρησιμοποιήσει λεωφορείο, Είναι κυριολεκτικά κάποια δευτερόλεπτα από την κεντρική καφετέρια του Πανεπιστημίου Τεπακ.

Limassol Today - Image 26 2

9. Δρομάκια της

Σε κάθε δρομάκι του κέντρου της Λεμεσού παρατηρείς όμορφα γκράφιτι καθώς και παλιά σπίτια- κτήρια που σε ενθουσιάζουν.

Limassol Today - Image 26 3

10. Ελίτ ζωή

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την ραγδαία ανάπτυξη της Λεμεσού που εντυπωσιάζει. Τα ψηλά κτήρια και γραφεία που υπάρχουν, δείχνουν μια εικόνα που ευχαριστεί το μάτι.

Limassol Today - Image 23 7

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης