Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣ5000 επισκέπτες στη Λεμεσό για Reflect Festival

5000 επισκέπτες στη Λεμεσό για Reflect Festival

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας ανοίγει αύριο τις πύλες του στη Λεμεσό. Το Reflect Festival & Expo 2022 για άλλη μια χρονιά έρχεται να ενώσει λαμπρά μυαλά και κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό και την Κύπρο στους τομείς της έρευνας, καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Στόχος, η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, η ανάδειξη νέων καινοτομιών, το κτίσιμο συνεργειών και η διαμόρφωση των μελλοντικών στοχεύσεων.

Από αύριο 19 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η καρδιά της Λεμεσού θα είναι το σημείο συνάντησης 5000 επισκεπτών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και την Κύπρο, με ποικίλες ιδιότητες. Επιχειρηματίες, επενδυτές, εργαζόμενοι εταιρειών τεχνολογίας, αναλυτές διαφόρων ειδικοτήτων, φοιτητές του κλάδου και επαγγελματίες από διάφορους τομείς της οικονομίας θα παρακολουθήσουν και θα συμμετάσχουν σε πάνω από 80 ομιλίες και συζητήσεις.

Η γιορτή, όπως χαρακτηρίστηκε, της τεχνολογίας, καινοτομίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας, θα διεξαχθεί σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στο Παλιό Λιμάνι, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, στην παραλία της Μαρίνας Λεμεσού, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, και στο Limassol Agora.

Οι ομιλίες και συζητήσεις θα αναπτυχθούν σε τρεις θεματικές σκηνές, με τους ακόλουθους τίτλους: Building the Future, Money & Web 3.0, You 2.0. Παράλληλα θα λειτουργήσει εκθεσιακός χώρος, ενώ στο πλαίσιο του Reflect Festival & Expo 2022, θα διεξαχθεί το 2ο Techisland Summit.

Οι θεματικές σκηνές

Η κύρια σκηνή του Reflect, με τίτλο «Building the Future», στην πλατεία Παλιού Λιμανιού, θα φιλοξενήσει ιστορίες που κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαμόρφωσαν τον κόσμο μας. Θα αναπτυχθούν θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, social media ενώ φυσικά θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ιδέες για το μέλλον μας, για το αύριο.

Η δεύτερη σκηνή Money & Web 3.0, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, θα εστιάσει στο στόχο της Κύπρου να αποτελέσει κομβικό σημείο για προηγμένες fintech εταιρείες και συναρπαστικές νεοφυείς διαδικτυακές επιχειρήσεις. Ομιλητές και επισκέπτες θα συζητήσουν για το fintech, το blockchain, το crypto, το gaming, το metaverse και όχι μόνο.

Στη σκηνή You 2.0, στην πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες που θα αφορούν τους τομείς της υγείας και της ευημερίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ζωή μας είναι πολύ περισσότερα από τη δουλειά μας, γι’ αυτό και το μυαλό, η ψυχή και το σώμα μας χρειάζονται την ανάλογη κατανόηση και φροντίδα. Σε αυτή τη σκηνή θα αναπτυχθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την εξισορρόπηση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Ο εκθεσιακός χώρος, ο οποίος θα λειτουργήσει στο Χαρουπόμυλο Λανίτη, φέτος θα μεγαλώσει σημαντικά φιλοξενώντας πολλά θεματικά «χωριά», με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο φλέγουσες θεματικές της τεχνολογίας. 60 εκθέτες θα λάβουν μέρος, εκ των οποίων οι μισές αποτελούν start-ups. Η διαδραστική και ενημερωτική έκθεση όχι μόνο θα αναδείξει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, οργανισμούς και παρόχους λύσεων, αλλά θα αποτελέσει έναυσμα για αξιοσημείωτες συνομιλίες μεταξύ των παρευρισκομένων.

Η τέταρτη σκηνή στην παραλία της Μαρίνας Λεμεσού θα φιλοξενήσει το 2ο TechIsland Summit, το οποίο θα φέρει σε επαφή περισσότερα από 300 ηγετικά στελέχη από τον κόσμο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει αύριο στις 8 το βράδυ με μεγάλο πάρτι στο Limassol Agora, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν 1000 άτομα. Το συνεδριακό διήμερο που θα ακολουθήσει, θα εμπλουτιστεί επίσης με μια σειρά από networking events, beach party, και βόλτα στη θάλασσα της Λεμεσού με catamaran, και θα κλείσει με μεγάλο πάρτι, στις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Powered by caffe nero

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης