Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΆγιος Αθανάσιος: Υπερ επέκτασης παιδοκομικού σταθμού στη Βιομηχ. Περιοχή το υπ. Εμπορίου

Άγιος Αθανάσιος: Υπερ επέκτασης παιδοκομικού σταθμού στη Βιομηχ. Περιοχή το υπ. Εμπορίου

Λειτουργοί του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προέτρεψαν Λειτουργούς του Δήμου Αγίου Αθανασίου να υποβάλουν επίσημα αίτημα για παραχώρηση επιπρόσθετου χώρου για επέκταση υφιστάμενου παιδοκομικού σταθμού εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, σε σχέση με δημοσίευμα της «Χαραυγής».

Ο χώρος στον οποίο έχει ανεγερθεί πρόσφατα ο παιδοκομικός σταθμός, είναι εντός της εν λόγω Βιομηχανικής Περιοχής και έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Αγίου Αθανασίου από το ΥΕΕΒ, αναφέρεται ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο, οι Λειτουργοί του προέτρεψαν τους Λειτουργούς της δημοτικής Αρχής να υποβάλουν αίτημα και για την εξαίρεση του Δήμου από την καταβολή ενοικίου για τη χρήση του χώρου.

Όσον αφορά το δημοσίευμα της «Χαραυγή» ημερομηνίας 16.9.2023, με τίτλο «το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ξεγέλασε τους εργαζόμενους και εργοδότες στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου», το ΥΕΕΒ διευκρινίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Προστίθεται ότι στο δημοσίευμα γίνεται λανθασμένη αναφορά ότι το Υπουργείο απάντησε με ανάκληση της προσφοράς του χώρου, παρόλο που είχαν γίνει κάποιοι σχεδιασμοί εκ μέρους του Συνδέσμου και υποβλήθηκε σχετική μελέτη.

Επισημαίνεται επίσης ότι είχαν υποβληθεί αρχιτεκτονικά σχέδια εκ μέρους του Συνδέσμου, των οποίων, όπως επεξηγήθηκε στον Πρόεδρό του σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 7.4.2022 με την τέως Υπουργό ΕΕΒ και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, δεν ήταν εφικτή η προώθηση για εξασφάλιση άδειας οικοδομής, καθότι η ανάπτυξη αφορούσε στη δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου, κάτι το οποίο, όπως αναφέρεται, δεν συνάδει με την προσφορά εκμίσθωσης του υπό αναφορά χώρου καθώς και με τις πρόνοιες του Κανονισμού που διέπει τη λειτουργία των Βιομηχανικών Περιοχών.

Συμπληρωνεται ότι σχετική επιστολή ημερομηνίας 7.6.2022 διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του Συνδέσμου, μέσω της οποίας ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός της ανάπτυξης, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, με επιστολή του ημερομηνίας 14.7.2022, ενημέρωσε το Υπουργείο ότι θα υποβάλει αναθεωρημένο προσχέδιο της προτεινόμενης ανάπτυξης.

Το Υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ένα χρόνο μετά και εφόσον δεν είχε υποβληθεί οτιδήποτε εκ μέρους τους, με την επιστολή του ημερομηνίας 25.7.2023 έχει προβεί στην ανάκληση του χώρου, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους πως με βάση τη νέα πρακτική θα μπορεί να τους παραχωρηθεί, εφόσον το επιθυμούν, έκταση γύρω στα 3.000 τ.μ. για κοινωφελείς σκοπούς.

Ως εκ τούτου, τα όσα σημειώνονται στο υπό αναφορά δημοσίευμα αποτελούν παραποίηση και διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Powered by copy shop

ΠηγήΚΥΠΕ

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης