Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΑκρούντα: Εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη

Ακρούντα: Εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε παρά τη κοινότητα Ακρούντας, στην Λεμεσό, από το μεσημέρι του Σαββάτου, με το Τμήμα Δασών και τη Πυροσβεστική να δίνουν μάχη με το χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του δύσβατου του εδάφους και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Limassol Today - Image 1 18

Τη μάχη κατά της πυρκαγιάς δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών άλλες υπηρεσίες και εθελοντές. Η προσπάθεια είναι να περιοριστεί η πυρκαγιά καθώς σε λίγη ώα θα πέσει το φως και θα σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και το βάρος θα πέσει στις επίγειες δυνάμεις.

Limassol Today - Image 1 17

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε δηλώσει ο Διευθυντής του Τμήμτος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2», ενεργοποιώντας τα πτητικά μέσα.

Limassol Today - Image 1 19

Στο σημείο μετέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αστυνομία αναφέρει ότι η ΜΑΕΠ και τα ελικόπτερα της συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς, που μαίνεται από το μεσημέρι στην επαρχία Λεμεσού.

«Η σκέψη μας κοντά σε όλους όσοι μάχονται με τις φλόγες, για όσο το δυνατό ταχύτερη κατάσβεση της φωτιάς», αναφέρει στο μήνυμά της.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Reporter/philenews

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης