Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Diagwnismosfeb23 Ltbanner
Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΑναβρασμό προκάλεσε στο Φοινί ο Νουρής με την παύση του κοινοτάρχη

Αναβρασμό προκάλεσε στο Φοινί ο Νουρής με την παύση του κοινοτάρχη

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στην κοινότητα του Φοινιού, μετά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή να προχωρήσει στην παύση του κοινοτάρχη, Φυλακτή Ηρακλέους, ένα μόλις μήνα πριν την λήξη της θητείας της κυβέρνησης, με την δικαιολογία ότι υπάρχει δυσλειτουργικότητα του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Εφαρμόζοντας την υπουργική απόφαση, η Βοηθός Έπαρχο, Έσθη Παναγίδου, πήγε σήμερα στο Φοινί με σκοπό να ζητήσει από τον κοινοτάρχη να παραδώσει τα κλειδιά και τα έγγραφα του Κοινοτικού Συμβουλίου βρέθηκε αντιμέτωπη με τη άρνηση του κ. Ηρακλέους ο οποίος έχοντας δίπλα τους ως συμπαραστάτες, κατοίκους της κοινότητας, συναδέλφους του από γειτονικά χωριά αλλά και βουλευτές και άλλους αξιωματούχους του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι «είμαστε εδώ να για να υπηρετήσουμε το χωριό μας με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα όπως μας παρέδωσε την εξουσία ο κόσμος και μόνο με την ψήφο του κόσμου θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο Υπουργείο».

Αναφέροντας ότι με βάση τοάρθρο 45 του Νόμου περί Κοινοτήτων, «ο κοινοτάρχης είναι υπόχρεος λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και νοουμένου ότι δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα για επίλυση τους χωρίς αποτέλεσμα, να παραδώσει τα κλειδιά και τα επίσημα έγγραφα τα οποία τώρα πρέπει να διαχειρίζεται με βάση την νομοθεσία ο έπαρχος», η Βοηθός Έπαρχος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα με τον κοινοτάρχη ή οποιοδήποτε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου και ότι «ο έπαρχος πρέπει να διαχειρίζεται τις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου και όχι τις αρμοδιότητες του κοινοτάρχη».

Αποχωρώντας η κ. Παναγίδου, επισήμανε ότι από την στιγμή που ο κοινοτάρχης δεν παρέδωσε τα κλειδιά θα ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω.

Σε σχετική δήλωση του ο κοινοτάρχης, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, εργάζονται κανονικά, υποστηρίζοντας ότι «το Συμβούλιο ξεκίνησε να μην λειτουργεί σωστά με τον διορισμό δύο μελών από την κυβέρνηση». Ο κ. Ηρακλέους ανέφερε επίσης ότι  ο ίδιος καθώς και δύο μέλη του Συμβουλίου που παραιτήθηκαν πρόσφατα, δέχονται απειλές.

Ετοιμότητα ΑΚΕΛ για διαμεσολαβητικό ρόλο

Από την πλευρά ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου ο οποίος μαζί με βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος, πήγαν στο Φοινί δηλώνοντα την απόλυτη συμπαράσταση τους στον κοινοτάρχη και γενικότερα την κοινότητα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «λίγο πριν την λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών προβαίνει με τελεσίγραφο στην παύση αιρετών θεσμών, αντί να καταβάλει κάθε προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια πιθανά προβλήματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η πρόοδος και η ευημερία της κοινότητας».

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, όπως υπέδειξε  «έχουν να κάνουν με τις επιλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού και του κ. Νουρή αφού τα άτομα που διορίστηκαν δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του Συμβουλίου».

Ο κ. Γεωργίου, εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, τονίζοντας ότι «η αλαζονεία και η αυταρχικότητα των κυβερνώντων δεν μπορούν  να περάσουν….». Όπως είπε, τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου που υπέβαλαν παραίτηση, το έκαναν επειδή μια σειρά έργων δεν προχωρούν αφού η κυβέρνηση άφησε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο…».

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης