Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΑνεξαρτησίας! Οδός Ασφυξίας προς το παρόν!

Ανεξαρτησίας! Οδός Ασφυξίας προς το παρόν!

Let's Talk

Γράφει ο Θεόδωρος Ελευθερίου

Εδώ και λίγες μέρες έχει αρχίσει επίσημα η δημόσια διαβούλευση για μονοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας. Σε ολόκληρο το μήκος της αφού ήδη το ένα τρίτο της οδού από την συμβολή με την οδό Αθηνών και νότια ήταν πάντα μονόδρομος. Είναι και το σημείο που υποφέρει πιο πολύ απ’ όλα σε εμπορικότητα, προσβασιμότητα κινητικότητα, κ.τ.λ.

Η περίπτωση της πεζοδρόμησης έχει απορριφθεί; Αν ναι ποιοι είναι οι λόγοι; Αν είναι το κυκλοφοριακό δεν υπάρχει λύση; Ποιος είναι τελικά ο πρωταρχικός σκοπός αναδιαμόρφωσης της οδού Ανεξαρτησίας και καταλήξαμε στην απόφαση για μονόδρομο;

Σίγουρα αν σκοπός είναι η εμπορική, τουριστική αναβάθμιση και πρωτίστως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Λεμεσού θα έπρεπε να συζητούμε για πεζοδρόμηση.

Λύσεις για πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο από τη συμβολή του Πενταδρόμου υπάρχουν, συνδυάζοντας τις οδούς Γλάδστωνος, Ελλάδος, Αθηνών και Ιφιγενείας με την τελευταία αντίθετα απ’ ότι είναι σήμερα. Ρεύμα ανόδου από παραλιακό προς τα βόρεια υπάρχει από διάφορες οδούς ανατολικά της Ανεξαρτησίας. Σημαντική αναβάθμιση θα ήταν η κατάργηση των παράλληλων και επικίνδυνων χώρων στάθμευσης επί της οδού Γεωργίου Κατσουνωτού.

Το υφιστάμενο τερματικό των λεωφορείων πρέπει να εξυπηρετείται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία των 20 θέσεων, όπως και στη Φλωρεντία της Ιταλίας, για να μπορούν να διακινούνται με ευκολία σε όλους δρόμους της παλιάς πόλης. Σκοπός είναι να υπάρχει μια κυκλική ροή μετακίνησης πεζών, τουριστών και ξεναγών στο ιστορικό κέντρο χωρίς την ανάγκη χρήσης της οδού Ανεξαρτησίας.

Η πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Σε μια πόλη που στερείται πλατειών και προσπελάσιμων εμπορικών δρόμων για πεζούς, αμαξίδια και ΑΜΕΑ θα ήταν τραγικό να γίνει ένα ημιτελές και χωρίς ιδιαίτερη αναβάθμιση για την περιοχή, έργο μονοδρόμησης.

Για όσους ανησυχούν για την κατάργηση της πρόσβαση των παρόδων της Ανεξαρτησίας και την αναδιανομή της κυκλοφοριακής κίνησης υπάρχει και μια δημιουργική επιλογή της πεζοδρόμησης σε συνδυασμό με μερικής μονοδρόμηση παράδειγμα το οποίο παρουσιάζεται πιο κάτω, όπου πράσινο είναι η πεζοδρόμηση και κόκκινο η μονοδρόμηση.

Θέλω να πιστεύω ότι με ένα τέτοιο έργο η Ανεξαρτησίας θα τύχει πραγματικής αναβάθμισης χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Τα σχόλια δικά σας!

Limassol Today - πεζόδρομος μονοδρόμηση
*Sales Executive στο SmartAssets RealEstate
#απόψεις #φιλοξενούμενα

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης