Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΧωρίς ταχυδρομική αλληλογραφία σήμερα η Λεμεσός

Χωρίς ταχυδρομική αλληλογραφία σήμερα η Λεμεσός

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι ταχυδρόμοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και κάποια επιπλέον καθήκοντα που καλούνται να επωμισθούν, οδήγησαν τους διανομείς σε αποχή από την εργασία τους με αποτέλεσμα να μείνει σήμερα η Λεμεσό χωρίς αλληλογραφίας.


Με δίωρη στάση είχαν πρόθεση να διαμαρτυρηθούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της διανομής του Επαρχιακού Ταχυδρομείου Λεμεσού, ωστόσο αποφάσισαν και τελικά προχώρησαν σε ολοήμερη αποχή, επικαλούμενοι κάποιες εκ των έσω απειλές που είχαν δεχτεί.
Βασική αιτία της διαμαρτυρίας τους, είναι η έλλειψη προσωπικού που έχει σαν αποτέλεσμα να επωμίζονται ένα τεράστιο φόρο εργασίας, δουλεύοντας συνεχώς με υπερωρίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, δεν έχει γίνει καμιά νέα πρόσληψη στην διάρκεια των τελευταίων 12 χρόνων.


Κατήγγειλαν δε, ότι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ολοήμερη στάση εργασίας αντί της δίωρης που ήταν προγραμματισμένη, ως απάντηση σε απειλές που είχαν δεχτεί και προειδοποίησαν ότι θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν επιληφθούν τα προβλήματα τους.


Σε σχετική δήλωση του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αντώνης Παναγή, ανέφερε ότι αφορμή για την στάση εργασίας ήταν εγκύκλιος της Διεύθυνσης, η οποία δόθηκε στις 24 Μαρτίου και αναφέρεται σε νέα καθήκοντα που θα αναλάμβαναν οι ταχυδρόμοι. Τα νέα καθήκοντα, όπως επισήμανε, αφορούν, πέραν από την απλή αλληλογραφία και στην διανομή δεμάτων ακαθόριστου όγκου και βάρους ενώ επιπλέον οι διανομείς καλούνται να φωτογραφίζουν και το υποστατικό όπου θα παραδίδουν το δέμα, την προσωπική περιουσία δηλαδή των πολιτών, για να αποδεικνύεται ότι έχουν διεκπεραιώσει την παράδοση.


Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας, ο εκπρόσωπος των ταχυδρόμων, τόνισε ότι οι διανομείς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να μεταφέρουμε επιπλέον όγκο εργασίας στην μοτοσικλέτα».
Γι’ αυτούς τους κινδύνους όπως και για όλα τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση αλλά χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση, όπως ανέφερε, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα να αναλάβουν επιπλέον καθήκοντα, φτάνει να υπάρχει σωστή ενημέρωση, συνθήκες ασφαλείας και πρόσληψη επαρκούς προσωπικού.
«Δε μπορούν να έχουν απαιτήσεις από έναν διανομέα 65 ετών να έχει απόδοση όπως είχε σε ηλικία 25 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγή.
Χρήστος Χαραλάμπους

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης