Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔείτε πως είναι στο εσωτερικό τους τα ολοκαίνουρια λεωφορεία της Λεμεσού

Δείτε πως είναι στο εσωτερικό τους τα ολοκαίνουρια λεωφορεία της Λεμεσού

Τα λεωφορεία είναι πλήρως προσβάσιμα για τα ΑμεΑ, ενώ υπάρχουν θέσεις για οδηγούς σκύλους που συνοδεύουν ΑμεΑ. Επιπλέον υπάρχουν θύρες USB για όλους τους τύπους κινητών, ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολουθησης για ασφάλεια και καταγραφή τυχών δυσάρεστων γεγονότων.

Έτοιμα να βγουν στους δρόμους της Λεμεσού είναι τα 150 ολοκαίνουρια λεωφορεία της ΕΜΕΛ, με τους οδηγούς να είναι σε διαδικασία εκπαίδευσης από Κινέζους ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρίας που βρίσκονται στην πόλη μας για τον συγκεκριμένο λόγο. Μάλιστα ανάμεσα στους οδηγούς πρέπει να τονιστεί ότι βρίσκονται και 30 γυναίκες οι οποίες είναι έμπειρες οδηγοί, όπως μας ανέφερε ο κ. Πέτρος Θεοχαρίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΜΕΛ Λεμεσού.

Το Limassol Today βρέθηκε στο Λιμάνι της Λεμεσού και σήμερα παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα και φωτογραφίες από το εσωτερικό των καινούριων λεωφορείων εκ των οποίων τα 35 είναι ηλεκτροκίνητα.

Limassol Today - Dsc00441
Τα υπεραστικά λεωφορεία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ)

Ο στόλος των νέων λεωφορείων, αποτελείται από 35 λεωφορεία ηλεκτροκίνητα, 70 περίπου μικρότερα λεωφορεία, 20 μεγάλα λεωφορεία, 52 λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης, ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους. Τα μίνι λεωφορεία θα συνδέουν τα χωριά στο τέλος με τον Αγρό, όπου από εκεί υπεραστικό λεωφορείο θα πραγματοποιεί διαδρομές προς την Λεμεσό.

Limassol Today - Dsc00405 1
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ)

Υπενθυμίζεται ότι τα 35 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 6 μέτρων θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 24 επιβάτες, θα κινούνται σε διαδρομές στον αστικό πυρήνα της πόλης και θα εκτελούν δρομολόγια συνολικού μήκους 2 εκατ. χιλιομέτρων ετησίως, με μηδενικούς ρύπους και με μειωμένο μέχρι και 50% θόρυβο» με το κόστος συνολικά ν’ ανέρχεται στα 26 εκαττομύρια ευρώ και στόχος της ΕΜΕΛ είναι να αλλάξει ριζικά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού.

Ο στόλος των 177 καινούργιων λεωφορείων όπου όλα πλην των 35 μηδενικών ρύπων ηλεκτρικών, είναι με κινητήρες τύπου Euro 6, της πιο σύγχρονης συμβατικής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα αρχίσει εντός των επόμενων ημερών το ταξίδι από την Κίνα προς το Λιμάνι Λεμεσού. Τα λεωφορεία είναι πλήρως προσβάσιμα για τα ΑμεΑ, ενώ υπάρχουν θέσεις για οδηγούς σκύλους που συνοδεύουν ΑμεΑ. Επιπλέον υπάρχουν θύρες USB για όλους τους τύπους κινητών, ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολουθησης για ασφάλεια και καταγραφή τυχών δυσάρεστων γεγονότων.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ)

Επιπλέον στα 20 ανέρχονται τα μεγάλα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν διαδρομές από το παραλιακό μέτωπο Αγίου Τύχωνα μέχρι το My Mall Limassol και το νέο λιμάνι. Τέλος 52 λεωφορεία θα εξυπηρετούν τις ορεινές περιοχές και την επαρχία ολόκληρη εκτός πόλης. Από τα 52 λεωφορεία μήκους εννέα μέτρων, τα 27 είναι ολοκαίνουρια μίνι λεωφορεία που θα συνδέουν τις κοινότητες μεταξύ τους. Συνολικά 7,2 εκ. χλμ θα εκτελούνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό.

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης