Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΑΝΑΠΤΥΞΗΔιαγωνισμός Οικολόγων-ΕΜΕΛ για την βιώσιμη αστική κινητικότητα

Διαγωνισμός Οικολόγων-ΕΜΕΛ για την βιώσιμη αστική κινητικότητα

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους*

Διαγωνισμό με πλούσια δώρα διοργανώνει το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών σε  συνεργασία με την Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, σε μια ακόμα προσπάθεια να προωθηθεί στο ευρύ κοινό της Λεμεσού, η ανάγκη για εφαρμογή στην πράξη της βιώσιμης αστικής  κινητικότητας.

Στον Διαγωνισμό, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, αναφέρθηκαν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου τονίστηκε ότι η όλη προσπάθεια αποσκοπεί στο να προωθηθεί στον κόσμο η χρήση των λεωφορείων και των άλλων μέσων διακίνησης στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας εκτός το ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Όπως εξήγησε ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού των Οικολόγων,  ο Έτμοντ Χαουϊλα, τις μέρες που διαρκεί ο Διαγωνισμός, ο κόσμος θα ανεβαίνει στα λεωφορεία της ΕΜΕΛ και μπαίνοντας σε ένα on line ερωτηματολόγιο, θα βάζει τα στοιχεία του και τον αριθμό του εισιτηρίου για να μπορεί να συμμετέχει.

Limassol Today - Image 2 2

Ενθαρρυντική αύξηση των επιβατών

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος Καινοτομίας της ΕΜΕΛ Πέτρος Θεοχαρίδης ευχαριστώντας το Κίνημα για την συνεχή συνεργασία του αλλά και την σωστή κριτική του που συμβάλλει στην βελτίωση της ΕΜΕΛ, προέτρεψε τον κόσμο να συμμετέχει τον Διαγωνισμό μέσα από τον οποίο, όπως υπέδειξε θα δοθεί η ευκαιρία γνωριμίας με τον νέο στόλο των 177 λεωφορείων από τα οποία τα 35 είναι ηλεκτρικά και προσφέρουν πρωτοφανείς για τα κυπριακά δεδομένα ανέσεις και εξυπηρέτηση στους επιβάτες.

Ο κ. Θεοχαρίδης, ανέφερε ακόμα ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία στις διακινήσεις τους, και ο Διαγωνισμός «είναι μια ευκαιρία να ανταποδώσουμε στο κοινό αυτή την θετική προσέγγιση στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Limassol Today - Image 2

Ένα λεωφορείο αντικαθιστά μέχρι και είκοσι αυτοκίνητα

Επισημαίνοντας την τεράστια σημασία της αστικής συγκοινωνίας σε μια πόλη όπως η Λεμεσός, ο Συντονιστής της Επιτροπής Κινητικότητας του Κινήματος Οικολόγων, Γιάννης Κακουλλής υπέδειξε ότι τα λεωφορεία είναι η απάντηση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.

«Ένα λεωφορείο μπορεί να αντικαταστήσει μέχρι και είκοσι αυτοκίνητα κι αυτό πέραν από  την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση αποτελεί και ένα μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας αφού, όπως υπέδειξε η χρήση κάθε αυτοκινήτου στοιχίζει κατά μέσον όρο 600 ευρώ τον μήνα ενώ με την χρήση του λεωφορείου το μηνιαίο κόστος διακίνησης  δεν υπερβαίνει τα 40 ευρώ».

Limassol Today - 1 003

Powered by petoussis

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης