Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥΚαμπανάκι από καταστηματάρχες του κέντρου της Λεμεσού για τα αντιπλημμυρικά έργα

Καμπανάκι από καταστηματάρχες του κέντρου της Λεμεσού για τα αντιπλημμυρικά έργα

Ζητούν στήριξη και πιστή τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για παράδοση του αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της πόλης

Γράφει ο Δημήτρης Στρατής

«Δεν θα αντέξουμε ατέρμονες κατασκευαστικές εργασίες
που θα μας εξοντώσουν οικονομικά»

Καταστηματάρχες Λεμεσού
Ανησυχία εκφράζουν επαγγελματίες και καταστηματάρχες του κέντρου της Λεμεσού ενόψει των εργασιών για το αντιπλημμυρικό έργο της πόλης, για το ενδεχόμενο να επηρεαστεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών τους.

Η βασική ανησυχία που εκφράζεται είναι κατά πόσο τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, θα μπορέσουν μαζί με τον εργολάβο του έργου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του εκτεταμένου ωραρίου που έχει καθοριστεί.  Με βάση το συμβόλαιο οι εργασίες θα γίνονται με σύστημα διπλής βάρδιας από το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα τις καθημερινές. Εργασίες θα εκτελούνται και κατά τα σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατό.

Οι φόβοι για καθυστερήσεις ωστόσο παραμένουν καθώς στο έργο εμπλέκονται διάφορα κυβερνητικά τμήματα (Τμ. Δημοσίων Έργων, Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων, Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ΑΗΚ, CYTA). Επιπρόσθετα, τα έργα θα πρέπει να επιθεωρούνται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για πιθανά ευρήματα, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σημειώνεται ότι τα έργα ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιανουάριο και έχουν ορίζονται υλοποίησης 20 μηνών.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Λεμεσού που θα παρουσιαστούν σήμερα (13/4) από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού (5μ.μ. στην Α’ Δημοτική Αγορά) θα επηρεάσουν 27 κύριες οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης, στις περισσότερες από τις οποίες υπάρχει πυκνή τροχαία κίνηση και έντονη εμπορική δραστηριότητα.

Limassol Today - 85f67a267ee262164c6dc7b35ddfb3c2 1
Καταστηματάρχες θα κινδυνέψουν

Η υλοποίηση του έργου πρέπει  παρακολουθείται αυστηρά, καθώς οι καταστηματάρχες του κέντρου βρίσκονται σε δεινή θέση, τονίζει με δηλώσεις του στο Limassol Today ο κ. Κρίστης Δημητρίου εκ μέρους της Κίνησης καταστηματαρχών του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Λεμεσού και δημοτικός σύμβουλος.

Το έργο έπρεπε να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια για να μην παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο των πλημμυρών στα υποστατικά καταστημάτων, αλλά πρέπει να γίνει και εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν, προσθέτει. Ο κ. Δημητρίου εκτιμά παράλληλα ότι ιδιαίτερα στην οδό Γλάσδωνος όπου υπάρχουν αρκετά εμπορικά καταστήματα, οι επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες θα είναι τρομακτικές, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών σημειώνει ότι για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων υπό την εποπτεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

«Ευελπιστούμε ότι θα γίνει κατορθωτό να τηρηθεί από όλους το εκτεταμένο ωράριο των κατασκευαστικών εργασιών» 

Limassol Today - Cache 728x3000 Analog Medium 1104554 41634 1712021
Συσσωρευμένα προβλήματα

Ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι αυτή η περίοδος είναι η πιο δύσκολη φάση του λιανικού εμπορίου και όχι μόνο, από την εποχή του 1974.

«Ποτέ στο λιανικό εμπόριο δεν είχαμε τόσα μαζεμένα προβλήματα, που συσσωρεύτηκαν μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας
και τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Κρίστης Δημητρίου
εκ μέρους της Κίνησης καταστηματαρχών
του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Λεμεσού

Υπενθυμίζει ακόμα ότι την Κύπρο ταλανίζει και το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά και ειδικότερα τη Λεμεσό η έλλειψη τουριστών, λόγω του πολέμου.

Εάν παρ’ ελπίδα τα έργα στο κέντρο της πόλης παραταθούν σε βάθος χρόνου, θα «διώξουν» ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών και κάθε καταναλωτής μετρά όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Limassol Today - Cache 846x3000 Analog Medium 767924 117296 1812021
Οδοί με έντονη δραστηριότητα

Το έργο του Κέντρου της Λεμεσού, προνοεί την κατασκευή τριών μεγάλων οχετών ομβρίων, συνολικού μήκους πέραν των τεσσάρων χιλιομέτρων, για διοχέτευση του βρόχινου νερού προς την κοίτη του Ποταμού Γαρίλλη, έτσι ώστε να  φράσσεται η πορεία του νερού προς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως μας αναφέρθηκε από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού σημαντικές οδοί όπως Ανεξαρτησίας, Ειρήνης και Ελλάδος δεν θα αποκοπούν για έργα. Ο πιο κοντινός στο κέντρο δρόμος που θα εμπλακεί στο έργο είναι ένα μέρος της Γλάσδωνος κοντά στην Τζαμούδα. Με δυτική κατεύθυνση θα επηρεαστεί η οδός Ναυαρίνου. Επίσης θα επηρεαστούν δύο τμήματα της Βασίλη Μιχαηλίδη και δύο τμήματα της οδού Θεσσαλονίκης που θα ενωθούν με την Αγίας Φυλάξεως.

Limassol Today - Cna T7c9b0c9b04ff468ea474ab4d3fcb55db
ΠΟΒΕΚ: Θα παρέμβουμε αν χρειαστεί

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι οι καταστηματάρχες παρουσιάζουν μειωμένα έσοδα καθώς ο κόσμος φυσιολογικά παρουσιάζει  δυσκολίες να ξοδέψει, αναφέρει στην ιστοσελίδα μας ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ (Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Καταστηματαρχών) Κυριάκος Μουστάκας.

«Θέλουμε να ολοκληρωθεί έργο το ταχύτερο δυνατό
καθώς θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση
του χρονίζοντος φαινόμενου των πλημμυρών»

Κυριάκος Μουστάκας
Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΒΕΚ

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι δεν θα επηρεαστεί μεγάλος αριθμός καταστηματαρχών και σημείωσε πως εάν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην αποπεράτωση των εργασιών η οργάνωση θα παρέμβει, καθώς δεν επιθυμούν την ταλαιπωρία των επαγγελματιών.

Σε ό,τι αφορά τις διασταυρώσεις των δρόμων ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν Σαββατοκυρίακα με την συνδρομή της Τροχαίας.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ epro ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ CRNIND anoxe AIEO AMASOMTIE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, 5:00 μ.μ. LIMASSOL AGORA (Î' Δημοτική Αγορά)"
Τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Λεμεσού που θα παρουσιαστούν σήμερα (13/4) από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού (5μ.μ. στην Α’ Δημοτική Αγορά)

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης