Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εγγραφή στο Newsletter

Limassol Today - Asset 10
ΑΡΧΙΚΗΛΕΜΕΣΟΣΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥΝίπτει τας χείρας του ο Δήμος για την σύνδεση παραλιακού με Φρ....

Νίπτει τας χείρας του ο Δήμος για την σύνδεση παραλιακού με Φρ. Ρούσβελτ

Το μπαλάκι στα αρμόδια Υπουργεία και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ρίχνει ο Δήμος Λεμεσού, για την αποκλειστική ευθύνη της υπερβολικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Με αφορμή, προφανώς, και το σχετικό ρεπορτάζ του Limassol Today στο οποίο καταγράφονταν, μεταξύ άλλων, και οι έντονες διαμαρτυρίες πολιτών που κατοικούν ή εργάζονται στην περιοχή ή είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο για τις διακινήσεις τους και βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με το κυκλοφοριακό πήξιμο και την γενικότερη οχληρία που δημιουργείται, ο Δήμος  Λεμεσού, θέλησε με σχετική ανακοίνωση του να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι προσπάθειες του Δήμου Λεμεσού για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο άρχισαν πριν από 10 και πλέον χρόνια και διευκρινίζεται ότι  παράλληλα με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως που έχει την ευθύνη σχεδιασμού του έργου, έγιναν σωρεία διαβημάτων από πλευράς του Δήμου για τη μετακίνηση των υφιστάμενων επαγγελματικών υποστατικών που παρεμποδίζουν τη νέα όδευση του δρόμου, σε ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά τεμάχια, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του συνόλου του έργου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Με διαμεσολάβηση του Δήμου, όπως αναφέρεται,  εντοπίστηκε άλλο Τ/Κ τεμάχιο για διευκόλυνση της μετακίνησης των υποστατικών από το Τ/Κ τεμάχιο αλλά επειδή καθυστερούσε η μετακίνηση των υποστατικών, και για να μην καθυστερήσει το σύνολο του έργου, προωθήθηκε σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα η Α’ Φάση του Έργου, η οποία και ολοκληρώθηκε το 2018.

«Παρά τις προσπάθειες όλων δεν έγινε ακόμη κατορθωτή η μετακίνηση των υποστατικών που εμποδίζουν ώστε να υλοποιηθεί και η Β΄ Φάση του Έργου. Ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του να προωθήσει το θέμα, το έχει κατ’ επανάληψη επαναφέρει ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος, επισημαίνοντας ότι «πρόσφατα, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών οδηγίες προς το Δήμο, για προώθηση παλαιότερης δικαστικής απόφασης για συγκεκριμένο υποστατικό, σχετικής με το θέμα, και ο Δήμος προχωρεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο Δήμος Λεμεσού, όπως σημειώνεται, αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ολοκλήρωσης της σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για την πόλη μας γι’ αυτό και θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του. Εντός των ημερών, όπως αναφέρεται, αναμένεται νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται.

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα  περίπου χρόνο ο Υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει στην Βουλή  ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την απαλλοτρίωση τεμαχίων ή τη μετακίνηση χρηστών τουρκοκυπριακών υποστατικών και ότι η 2η φάση της σύνδεσης της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό, θα ξεκινήσει το 2022.

Όμως, όπως προκύπτει και μέσα από την ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, όχι μόνο δεν θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου μέσα στο νέο χρόνο αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρεμβάλλονται λόγω της ύπαρξης επαγγελματικών υποστατικών που στεγάζονται σε τουρκοκυπριακές περιουσίες και θα πρέπει να μετακινηθούν.

Χρήστος Χαραλάμπους

Powered by copy shop

Μην το χάσεις

Journal

Δείτε επίσης